Șerban Copoț, gânduri de tată: „Cei 7 ani de acasă pot fi șterși foarte ușor de 2 ani de anturaj prost” | Demamici.ro

Șerban Copoț, gânduri de tată: „Cei 7 ani de acasă pot fi șterși foarte ușor de 2 ani de anturaj prost”. Șerban Copoț, tată mândru cu 3 copii. Doi băieți – Teddy și Alex, și o fetiță. Fetiță care, ce-i drept, încă se află pe drum. Au botezat-o Bebeluna, până la data la care soția lui, Roxana, va naște cea de-a treia lor minune.

„Viața noastră nu e numai poezie, mai schimbi și un scutec, mai duci și gunoiul, repari și acoperișul, vopsești garajul, te descurci cu banii… Încerc să-mi duc viața cât mai modest posibil fiindcă vremurile pe care le trăim nu te lasă să-ți faci planuri pentru mai mult de câteva luni…”

Paternitatea s-a dovedit a fi un rol mănușă pentru artistul și omul de televiziune Șerban Copoț. A învățat încă din prima tinerețe, când cunoscuse faima cu formația Animal X, cât de multă responsabilitate vine la pachet odată cu notorietatea. Și, mai ales, influența pe care o poate avea asupra celor mici care, poate, îl idolatrizează.

De la campaniile antidrog din anii 2000 și până în prezent, când a devenit autor de cărți pentru copii, Șerban Copoț a încercat mereu să se mențină un om cât se poate de modest și cu picioarele pe pământ.

„Ei trebuie să știe că mama și tata vor fi mereu lângă ei. Nu vreau să mă vadă pe mine epatând, cheltuind banii pentru nu știu ce trenduri. Pentru mine, trebuie să spun a fost o luptă foarte grea și obositoare să redevin average Joe. Foarte scump m-a costat acest downshifting, pentru că eu am pornit de la bodygard și șofer și a trebuit să mă demolez singur ca să pot să mă reconstruiesc.

Acesta a fost un proces care a durat mult timp, pentru că l-am făcut singur, fără psiholog… A fost o luptă a mea cu mine în care m-am „dezeificat”- fiindcă ajunsesem și acolo, până la a suporta umilința de a da se râde de mine că dau cu mătura în fața porții, sau că urc pe scară să tai iedera de pe casă, fără să am ajutoare.

Am muncit mult pentru a ajunge la un nou punct zero de la care și copiii mei trebuie să plece avându-mă pe mine ca exemplu. Da, tata bate cuie, repară lucruri în casă, cred că acesta este momentul zero pentru ei.”, a declarat Șerban Copoț într-un interviu pentru republica.ro.

Șerban Copoț: „Nu suntem o familie tipică”

Pagina de Instagram a lui Șerban Copoț este bogată în fotografii de familie, activități în natură cu cei mici. Un familist convins! Totuși, prezentatorul TV este conștient că orice viață de familie vine la pachet și cu bune, și cu rele, și nu încearcă să pozeze în familia perfectă. Ba chiar dimpotrivă!

„Pentru că nu postez tot ce fac, adică ce se vede pe pagina mea e doar 10% din ceea ce facem și asta pentru că nu vreau să devin vreun „far călăuzitor” al familiilor din România, fiindcă noi nu suntem o familie tipică.

Noi stăm mult timp împreună, eu am timp să stau cu copiii, soția mea la fel, nu suntem legați de un program așa cum sunt mulți dintre cei care au familii. Și nu vreau să vând iluzii și fericire la borcan, pentru că viața nu înseamnă numai fericire, sunt și necazuri, și supărări, iar filosofia mea este că nu vreau să creez prin ceea ce trăiesc frustări celor din jur. Fiecare om are viața lui și dacă ajungi să te privești numai prin filtre de Instagram, poți să ai o deziluzie.”

„Cei 7 ani de acasă pot fi șterși foarte ușor de 2 ani de anturaj prost”

Pentru Șerban Copoț, educația joacă un rol foarte important în familia lui . Iar școala din România pare să lase mai multe goluri, decât să le umple, în viziunea lui.

„Școala în România ar trebui să fie altfel, cu totul altfel. Dar este și ea fragmentată ca și societatea. Există copii care merg în mediul privat și trăiesc într-o bulă, există copii care merg în sistemul de stat și trăiesc în altă bulă, există copii care trăiesc și învață în mediul rural și ei sunt în altă bulă.

Suntem fragmentați după statusul social, după puterea financiară, după mediul din care provenim și în care creștem. Suntem atât de fragmentați încât doar școala ar fi putut fi acel element care să ne unească pe toți. Și din păcate nu este așa” (…) Iar părinții sunt așa de ocupați să alerge pentru bani, încât se așteaptă ca școala să le educe copiii.

Au această pretenție, oarecum justificată, pentru că plătesc taxe și se așteaptă ca la școală să se întâmple niște minuni. Dar nu școala îi educă pe copii, nu ea le dă o conduită morală, adevărată că, vorbim, nu-i așa, de cei 7 ani de acasă, de educația aia tradițională care începe cu fii bun, nu te da mai mare decât ești, dacă ești cel mai bun, fii modest…”.

Vezi si: Imagini adorabile cu Cabral și fetița sa, Namiko: „Zgâtia asta nu obosește niciodată!” | Demamici.ro

Vezi si: Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni