Povești de mămici

Scrisoare catre mamicile de copii cu nevoi speciale: „Vreau sa stii ca esti o invingatoare!” | Demamici.ro

Scrisoare catre mamicile de copii cu nevoi speciale. Mama de copil cu nevoi speciale. O lupta dusa o intreaga viata. Mai intai, cu Dumnezeu: „De ce copilul meu s-a nascut asa?”, iar apoi cu restul societatii.

O lume in care copilul tau, pe care ai ajuns sa il iubesti atat de mult, se simte imperfect. O lume in care te confrunti cu privirile pline de judecata ale oamenilor in timp ce alergi de la un terapeut la altul, incercand sa-i gasesti puiului tau un loc in care sa se dezvolte pe masura capacitatilor sale.

Mama unui copil cu nevoie speciale a impartasit pe Facebook gandurile sale si luptele pe care le duce, printr-o scrisoare deschisa catre toate mamicile din lume care sunt in aceeasi situatie.

Scrisoare catre mamicile de copii cu nevoi speciale

„Draga mamica speciala,

Vreau sa stii ca te vad. Te vad cum alergi cu copilul catre sesiunea de terapie, in timp ce alte mamici alearga cu copilul la antrenamentele de fotbal. 

Te vad cum te retragi brusc si incepi sa cazi pe ganduri, atunci cand prietenele tale se plang de cat dificile sunt testele copiilor la scoala si alte lucruri firesti.

Te vad cum iti reorganizezi mereu agenda, intalnirile de la munca, astfel incat sa poti ajunge cu copilul la un nou terapeut. Iti doresti tot ce e mai bun pentru el.

Te vad si cum petreci ore in sir pe internet, cautand informatii despre boala copilului tau si cum ii poti usura viata.

Iti vad si grimasele pe care le faci atunci cand alti parinti se plang de lucruri obisnuite, care palesc pe langa efortul pe care il duci zi de zi cu nevoile copilului tau.

Si stiu ca reusesti sa sapi adanc in tine, sa iti gasesti resurse de putere pe care nici nu banuiai ca le ai. Totul, pentru copilul tau.

Vezi si: Scrisoarea emotionanta a unei mame catre fiica ei, cu sindromul Down | Demamici.ro

Iti observ si multumirea si recunostinta fata de profesorii si terapeutii care isi fac meseria ireprosabil si sunt un real sprijin in educatia copilului tau.

Stiu ca uneori te simti de parca ai fi invizibila, de parca nimeni nu observa tot efortul pe care il depui in fiecare zi. Vreau sa stii ca eu te vad. Te vad cum esti dispusa sa faci orice pentru a-i oferi copilului tau tot ce-i mai bun. Acasa, la scoala, la sedintele de terapie.

Ceea ce faci tu conteaza enorm. In acele momente cand simti ca urmeaza sa clachezi, vreau sa iti aduci aminte de cuvintele mele. Vreau sa stii ca, desi nu ne cunoastem, sunt alaturi de tine.

Si vreau sa mai stii ca esti un om frumos. Si ca la finalul zilei, tot acest efort merita.
Vreau sa stii ca nu esti singura. Si sa iti aduci mereu aminte ca dragostea este tot ceea ce conteaza pe aceasta lume, iar din acest punct de vedere, esti o invingatoare”.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână