Tu - mamă și femeie

Ghid de călătorie cu un bebeluș | Mămica povestește by Cristina S

Ghid de călătorie cu un bebeluș. Mamele cred că înțeleg cel mai bine cât de obositor psihic este sentimentul de monotonie, activități repetitive, exact ca în filmul „Ziua cârtiței”.

Așa că, pentru a scăpa de rutină, am decis, împreună cu soțul meu, să plecăm câteva zile la munte împreună cu băiețelul nostru de 8 luni.

Ca orice persoană extrem de organizată, mi-am făcut o listă, dar, atenție, am început lista cu câteva zile înaintea plecării astfel că, atunci când îmi mai aminteam ceva, o puteam completa. Vă recomand din suflet această practică, în cazul meu funcționează de minune. Singurul inconvenient ar fi că la final realizezi că pleci cu jumătate de casă după tine (spre disperarea soțului) 😅.


Plecând de la considerentul că vom avea multe bagaje, am decis să nu mai luăm căruciorul (doar scoica) care este și el destul de voluminos, să luăm doar marsupiul. O altă decizie înțeleaptă pentru deplasările la munte deoarece locul în care am mers s-a dovedit total neprietenos cu cărucioarele.

Fac aici o precizare pentru toate doamnele și domnișoarele care mă citesc: puneți în seama partenerilor căratul copiilor. Nu e deloc ușor pentru femei să facă asta pe termen lung ( 1-2 ore), așa că vă încurajez, dacă puteți, să le dați această sarcină.

Ghid de călătorie cu un bebeluș

Pentru statul în mașină cu un bebeluș nu prea am ce sfaturi să vă dau, din contră, aștept de la voi eventuale trucuri. În cazul nostru nimic nu funcționează, bebelușul se plictisește destul de repede, trebuie constant să inventez noi activități. Nici măcar super îndrăgitele cântecele de pe YouTube nu îi captează atenția mai mult de 3 sau 4 minute. Ce vă pot recomanda este să nu vă aventurați foarte departe de casă. Un drum de maximum 3 ore cu mașina este mai mult decât suficient.


Fiind la diversificare, a fost o provocare să reușesc să ii fac meniul de acasă pentru 3 zile, dar cumva am reușit. Vom povesti într-o postare viitoare despre asta.

Ghid de călătorie cu un bebeluș

Ultimul aspect, dar zic eu cel mai important dintre toate cele enumerate mai sus, este despre a nu uita să luați și bunicii cu voi. Îndrăznesc să spun că e primordial pentru a putea avea parte de o gură de aer ca și cuplu, să simțiți într-adevăr că e o vacanță. Iar legătura dintre bunici și nepoți e magică. Nu credeam că o voi vedea pe mama mea atât de topită după un omuleț, în stare să îi facă orice plăcere și să stea nedezlipită de el. Cum ar spune fratele meu: „Cine e femeia asta și ce a făcut cu mama mea?”😂.


Per total, datorită celor spuse mai sus, am avut o ieșire din rutină reușită cu piscină și ciubăr pentru mami și tati, dar și cu peisaje de poveste și plimbări în familie.

Vezi și: Sfaturi pentru o alăptare de succes de la Anca Bălășoiu, moașă licențiată. Interviu exclusiv | Demamici.ro

Vezi și: Un anumit element din laptele matern ar putea vindeca și preveni cancerul. Ce spun cercetătorii | Demamici.ro

Vezi și: De ce refuză bebelușul un singur sân? Voi rămâne cu un sân mai mare și unul mai mic? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni