Știri interne

Un bebeluș de 500 de grame s-a născut în Constanța. Medicii, uluiți: „Simina Andrada a cucerit inimile personalului de neonatologie” | Demamici.ro

Un bebeluș de 500 de grame s-a născut în Constanța. Un bebeluș microsom, de numai 500 de grame, s-a născut la o maternitate din Constanța. Medicii au fost uluiți: „Simina Andrada a cucerit inimile personalului de neonatologie.”

Conform statisticilor, în România se nasc anual 16.000 de copii înainte de termen, țara noastră aflându-se în top 5 în Uniunea Europeană când vine vorba despre mortalitatea infantilă.

Însă, există și povești cu final fericit, în care părinții pleacă acasă cu brațele și inimile pline. Un exemplu recent este cel al unui copil născut înainte de termen, o fetiță, care a venit pe lume cu o greutate extrem de mică, 500 de grame, la vârsta gestațională de 26 de săptămâni, la Spitalul Privat Euromaterna din Constanța. Este ceea ce se numește, în termeni științifici, un copil microsom.

Un bebeluș de 500 de grame s-a născut în Constanța. „E o absolventă de Terapie Intensivă Neonatală”

Timp de 2 luni jumătate, bebelușul a fost internat la Terapie Intensivă Neonatală Euromaterna, iar de curând a ajuns acasă.

„Născută cu o greutate extrem de mică, 500 grame, la vârsta gestațională de 26 de săptămâni, Simina Andrada a cucerit inimile personalului de neonatologie timp de 2 luni și jumătate. E o absolventă de Terapie Intensivă Neonatală Euromaterna care pleacă zâmbind acasă alături de familia ei. Creștere frumoasă, Simina!”, au transmis reprezentanții unității spitalicești, citați de presa locală.

Ce înseamnă bebeluș microsom?

Ce înseamnă bebeluș microsom? Microsomia este o stare caracterizată printr-o statură corporală de dimensiuni reduse în mod global, păstrându-se proporționalitatea diferitelor segmente, conform dicționarului medical.

Există mai multe motive pentru care un bebeluș poate fi microsom, cum ar fi o naștere prematură, o sarcină complicată sau o problemă cu placentă.

Bebelușii microsomi pot prezenta unele probleme de sănătate la naștere sau pot avea un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi dificultăți de alimentație, dezvoltare întârziată sau boli cronice.

Foto: replicaonline.ro

Vezi și: S-au nascut primii bebelusi modificati genetic. Cercetatorul care i-a creat, condamnat la inchisoare | Demamici.ro

Vezi și:Copilul minune al crosurilor și-a donat premiul maternității unde s-a născut prematur. Emma are 12 ani și este din Cluj | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni