Povești de mămici

O sarcina extrem de dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Cristina C ne-a impartasit povestea ei | Demamici.ro

O sarcina dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Povestea Cristinei C. Dupa ani de esecuri si de proceduri medicalizate, Cristina C. a reusit sa ramana insarcinata la 41 de ani, pe cale naturala, intr-un mod miraculos.

Sarcina nu a fost una usoara, ba din contra. Mamica s-a confruntat cu multe probleme din cauza varstei, dar si a starii de sanatate. Cristina C. avea adenomioza, endometrioza, hipotiroidie, dar si probleme cu tensiunea. Pe langa toate aceste a avut un test Panorama care indica un risc mare de sindrom Turner.

Cristina C. l-a ales pe domnul doctor Hadi Rahimian sa-i monitorizeze sarcina. A pus viata ei si a copilasului nenascut in mainile domnului doctor si nu regreta nicio secunda decizia luata, ba din contra, ii este recunoscatoare pentru tot ce a facut pentru ea si fetita ei.

Domnul doctor Rahimian i-a facut amniocenteza si a manageriat impecabil situatia. Din fericire rezultatul a venit normal la amniocenteza, si a fost reconfirmat dupa nastere, fetita a venit pe lume perfect sanatoasa.

In ultimul trimestru de sarcina, lucrurile au devenit si mai grele. Cristina C. s-a confruntat cu tensiune crescuta si risc de preeclampsie. Din cauza tensiunii, dupa saptamana 34 copilul a avut restrictie de crestere intrauterina diagnosticata la 36 saptamani.

O sarcina dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Povestea Cristinei C.

„La un control de rutina facut la 36 de saptamani fix de sarcina, dr. Rahimian a constatat ca fetita mea avea restrictie de crestere si CTG-ul nu arata deloc bine.

Era intr-o vineri la pranz. M-a internat de urgenta, luand in calcul inclusiv sa imi faca cezariana de urgenta ( din cauza traseului CTG si al suspiciunii de preeclampsie, chiar daca Dopplere aratau inca ok).

Alt medic probabil o si facea, sa fie linistit si sa isi vada nestingherit de ale lui, nepasandu-i apoi daca si cat stau eu cu copilul prin Terapie Intensiva Neonatala.

Ei bine, omul acesta a decis sa actioneze contra propriului sau confort, doar in interesul meu: m-a monitorizat in travaliu pana a doua zi , perioada in care din fericire CTG-ul s-a normalizat, analizele au infirmat preeclampsia, iar eu am putut sa imi continui sarcina inca o saptamana si un pic ( copilul meu s-a nascut asadar la 37 de saptamani, fara nicio problema si fara un minut de stat in Terapie).

Dar ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost ca dr. Rahimian ar fi trebuit sa plece in strainatate in acea seara de vineri pentru o saptamana, dar a ales sa isi schimbe biletele ca sa ma poata temporiza pana sambata dimineata si sa decida astfel daca totusi scoate copilul sau mai pot continua sarcina, (stia cat imi doresc un copil sanatos si ce probleme am).

Ei bine, eu nu am intalnit inca un medic care sa faca asta, poate exista, dar sunt convinsa ca majoritatea ginecologilor ar fi scos copilul atunci sau m-ar fi predat unui coleg sa ma monitorizeze si sa decida a doua zi ce e de facut. El a decis a treia varianta, care ma avantaja pe mine dar il dezavantaja pe el.

Si pentru ca stiam ca a schimba bilete de avion pe ultima suta de metri costa mult, i-am propus sa ii platesc paguba, dar a refuzat.

Asa ca tot respectul meu pentru el ca medic si ca om!”

Vezi si: Copil nenascut, operat si pus inapoi in uterul mamei, in Marea Britanie | Demamici.ro

O sarcina dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Povestea Cristinei C.

Mai mult decat atat, in urma operatiei de cezariana, Cristina C. risca sa ramana fara uter din cauza adenomiozei. Domnul doctor a reusit sa-i salveze si uterul, iar operatia s-a vindecat extrem de repede si frumos.

350 km a strabatut Cristina C. pentru ca domnul doctor Rahimian sa fie cel care ii monitorizeaza sarcina si care ii aduce fetita pe lume. Distanta a meritat din plin, iar acum Cristina C. are un copil perfect sanatos si se simte foarte bine.

Ii e recunoscatoare pentru profesionalismul de care a dat dovada, dar si pentru omenia aratata. Domnule doctor Hadi Rahimian, Cristina C. va multumeste din suflet!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni