Sarcina pe săptămâni

Sarcina pe saptamani: saptamana 38 de sarcina | Demamici.ro

In saptamana 38 de sarcina, copilul deprinde o noua abilitate. El are capacitatea acum sa prinda cu degetele si vei putea cu siguranta vedea acest lucru, atunci cand il vei tine in brate.

Copilul este pregatit sa se nasca acum. Organele lui sunt complet functionale si din orice clipa poate sa sa declanseze travaliul.

Daca urmeaza sa ti se faca o a doua cezariana, cel mai probabil, medicul va astepta pana vei trece si de saptamana 39 de sarcina.

Creierul copilului cantareste aproximativ 400 de grame si, cel mai important, el va continua sa se dezvolta si dupa nastere.

Dupa saptamana 38 de sarcina, copilul va cantari aproape 3 kg si va avea o lungime de aproximativ 49.5 cm.

A mai ramas putin pana vei face cunostinta cu bebelusul tau. Si, ca orice mamica, probabil esti curioasa sa vezi cum arata. In primele zile de viata este dificil sa iti faci o impresie.

Daca esti curioasa ce culoare au ochii copilului tau, uneori, prima impresie dupa nastere te poate pacali. Daca bebelusul se naste cu ochi caprui, cel mai probabil vor ramane caprui.

Atunci cand se naste cu ochii albastru inchis sau gri, ei se pot transforma in verde, amron sau caprui pana la varsta de 9 luni.

Corpul tau in saptamana 38 de sarcina

Te apropii de momentul nasterii, asa ca probabil a inceput sa apara si colostrul.
Colostrul este un lapte special produs de corpul mamei, special pentru primele zile de viata ale copilului.

Astfel, colostrul este un precursor al laptelui matern si este mult mai bogat in proteine si sarac in grasimi si zahar. Acesti nutrienti impreuna cu continutul mult mai ridicat de anticorpi este ideal pentru primele zile de viata ale bebelusului.

Pana la momentul alaptarii, colostrul va fi remarcat ca o substanta galbuie, grasa, secretata de glandele mamare.

La nivelul corpului vei resimti o senzatie de amorteala si furnicaturi in jurul membrelor, ca urmare a edemului de la maini si picioare care apasa asupra nervilor.

In saptamana 38 de sarcina, dar chiar si mai devreme, vei constata ca arati altfel atunci cand iti privesti chipul in oglinda. Din cauza retentiei de lichide si dilatarea vaselor de sange, fata ta ar putea sa para tumefiata, in special dimineata.

Daca edemul la nivelul fetei persista de multa vreme sau pare mai grav, adreseaza-te medicului. Ar putea fi un simptom al altor conditii care apar in sarcina – hipertensiunea indusa de sarcina sau preeclampsie.

Ultima vizita la medicul obstetrician

Daca sarcina nu va fi una prelungita, in saptamana 38 de sarcina vei merge la ultima consultatie la medic, inainte de nastere.

Emotiile pot fi mari, mai ales daca te afli la prima sarcina. Asa ca fa-ti o lista cu intrebari pe care iti doresti sa le adresezi medicului cu privire la travaliu sau momentul nasterii.

Ia-ti toate informatiile necesare cu privire la alaptare si ce poti sa faci daca ai probleme cu lactatia dupa nastere.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 37 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 39 de sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni