Să fii mamă la 102 ani, cu bune și cu rele: „Mi-a mai rămas un singur băiat. Vine mai rar la mine… ” | Demamici.ro

Să fii mamă la 102 ani, cu bune și cu rele: „Mi-a mai rămas un singur băiat. Vine mai rar la mine… „ Stana Cucută locuiește în comuna vrânceană Popești și este una dintre cele mai vârstnice mame din România.

Vrânceanca a împlinit vârsta de aur în data de 17 august, iar polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea i-au făcut și anul acesta o vizită.

La 102 ani, Stana Cucută a trecut prin multe încercări în viață: a rămas văduvă din 1970 și a refuzat să se mai căsătorească, deși a avut pretendenți.

Longevitatea i-a adus și bucurie în viață, dar și amărăciunea în suflet, după ce și-a îngropat unul dintre copii.

„Deşi este cea mai vârstnică persoană din judeţul Vrancea, păstrează acelaşi suflet tânăr şi dragoste nemăsurată de viaţă”, spun poliţiştii.

Polițiștii au găsit-o pe bunica Stana în timp ce muncea prin gospodărie, cu aceași poftă de viață caracteristică.

„Copiii mei, ştiam că veţi veni. Luaţi loc şi haideţi să vă mai povestesc ceva drag din tinereţe, că tare frumos e să fii tânăr”, povesteşte bunica Stana.

Anul acesta, bunica Stana a primit cadou și un drapel din partea autorităților vrâncene. Gestul i-a adus lacrimi în ochi.

„Să ştiţi că sunt lacrimi de fericire! De peste 100 de ani port în suflet aceste culori. Să preţuiţi şi să protejaţi această ţară. De-aţi şti voi prin câte suferinţe am trecut de-a lungul timpului şi ce necazuri au fost pe pământurile astea…”

Să fii mamă la 102 ani, cu bune și cu rele. Secretul pentru o viață lungă

Polițiștii veniți în vizită au stat de vorbă cu ea și din vorbă în vorbă au întrebat-o care este secretul longevității sale.

Bunica Stana le-a transmis că oricât de greu i-a fost uneori, mereu a fost curajoasă, cinstită şi dornică de muncă.

La vârsta ei, bătrânețea e mult mai solitară decât a altor bătrâni. I-au murit aproape toate rudele și cunoștințele și doar un băiat i-a mai rămas.

„Mi-a mai rămas un singur băiat, dar are şi o vârstă şi vine când mai poate. Oricum să ştiţi că, pentru mine, voi sunteţi tot copiii mei”, le-a mai spus femeia oamenilor legii.

Polițiștii de la IPJ Vrancea și-au luat rămas bun de la ea și i-au promis că la anul îi vor face o supriză și mai mare de ziua ei de naștere.

Vezi si: La 83 de ani, bunicuta Sofia lucreaza la gradinita din Motru: „Cat oi trai, nu ma las de copii! Cat oi fi pe aici!” VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: La 83 de ani, bunica Sofia nu vrea să renunțe la slujba de femeie de serviciu de la grădiniță | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

19 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni