Papa Francisc, mesaj pentru toti parintii: „Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se” | Demamici.ro

Papa Francisc a sosit in Romania pe 31 mai, zi care va ramane in istoria tarii noastre. Calatoria Suveranului Pontif va tine pana pe 2 iunie, timp in care va ajunge si in alte orase din Romania. 20 de ani au trecut de la calatoria apostolica a papei Ioan Paul al II-lea in 1999.

Papa Francisc s-a remarcat intotdeauna printr-o modestie si o calmitate exemplare. La inceputul anului 2019, Sfantul Parinte a botezat 26 de bebelusi in Capela Sixtina de la Vatican. Suveranul Pontif a amintit in timpul predicii sale cat de importanta este relatia buna dintre parinti si cat de nocive pot fi certurile adultilor in fata copiilor.

„Este normal ca oamenii sa se contrazica si sa aiba pareri diferite, altfel ar fi ciudat. Va certati, dar nu-i lasati pe copii sa auda. Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se”, a spus Sfantul Parinte.

Mai mult decat atat, papa Francisc le-a indemnat pe mame sa-si alapteze copiii indiferent de locul in care se afla: „Alaptati-i oriunde va aflati, chiar si in public”, a adaugat Suveranul Pontif in timpul predicii sale.

Papa Francisc a fost intotdeauna apropiat de copii, iar micutii au simtit asta. In vizitele sale, Sfantul Parinte s-a oprit de multe ori sa binecuvinteze copiii si sa-i sarute pe crestet.

Acest lucru s-a intamplat si in timpul vizitei in Romania. In drumul spre Catedrala Romano-Catolica „Sfantul Iosif” din Bucuresti, papa Francisc a salutat multimea si a binecuvantat 3 copii.

Papa Francisc, impresionat de povestile orfanilor romani

Papa Francisc a fost intotdeauna impresionat de povestile copiilor. Sfantul Parinte a marturisit ca anul trecut, in 2018, a plans cand a auzit prin ce-au trecut niste copii abandonati din Romania. „Ce vină am eu dacă ea nu vrea să mă vadă? De ce nu mă acceptă?”, l-a intrebat o tanara care si-a intalnit mama care o abandonase intr-un centru de plasament.

„Nu e vorba de vină, e vorba doar de fragilitatea adulţilor, de sărăcia în care trăiesc, de nedreptatea socială care îi afectează pe cei mici şi pe cei sărmani, dar şi de sărăcia spirituală”, le-a spus Suveranul Pontif orfanilor din Romania.

„E un sistem social greşit, inuman, care face ca o mamă să îşi abandoneze copilul. Mama ta te iubeşte, dar nu ştie cum să o mai exprime. Nu poate să o facă din cauza că viaţa e grea, e nedreaptă. Dragostea e închisă în ea şi nu ştie cum să o elibereze”, a adaugat Sfantul Parinte.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână