Cel mai mic bebelus din lume s-a nascut cu 245 de grame. La 5 luni, fetita a fost externata din spital. Cum arata VIDEO | Demamici.ro

Cand bebelusa Saybie a venit pe lume la spitalul „Sharp Mary Birch Hospital” din California, Statele Unite ale Americii, cantarul pentru nou-nascuti abia s-a miscat. Cantarea doar 245 de grame si nu era doar cel mai mic bebelus venit pe lume in unitatea medicala, ci in intreaga lume.

Saybie nu era mai mare decat un hamster, iar „Tiniest Baby Registry” de la Universitatea din Iowa a consemnat-o drept cel mai mic copil nascut vreodata. La 5 luni dupa nastere, fetita a fost externata din spital si a putut fi luata acasa pentru a creste in sanul familiei.

Saybie a venit pe lume la 23 de saptamani si 3 zile de sarcina. „A fost cea mai inspaimantatoare zi din viata mea„, a declarat mama a carei identitate a ramas anonima.

Femeia suferea de preeclampsie, iar doctorii au decis sa-i faca cezariana de urgenta. „Le spuneam incontinuu: nu va supravietui. Are doar 23 de saptamani”, si-a amintit mamica bebelusei de Cartea Recordurilor.

Cel mai mic bebelus din lume s-a nascut cu 245 de grame

Cu toate ca s-a grabit sa vina pe lume, Saybie (nu acesta este numele sau, ci porecla data de asistente) nu a avut complicatii serioase dupa nastere. „Saybie nu a suferit niciuna dintre complicaţiile în general asociate bebeluşilor născuţi prematur, cum ar fi hemoragii cerebrale sau probleme pulmonare şi cardiace.”

La inceput, echipa medicala le-a spus parintilor ca e posibil ca fetita sa traiasca o ora, insa ca ei vor face tot posibilul si ii vor oferi toata ingrijirea de care are nevoie.

„Acea ora s-a transformat in doua, apoi intr-o zi, apoi intr-o saptamana”, a declarat mama lui Saybie. Saptamana s-a transformat in 5 luni, iar acum, dupa externare, intr-o viata alaturi de familie. In momentul externarii, fetita cantarea 2,3 kg.

„Cu siguranta, ea este un miracol”, a declarat Kim Norby, una dintre asistentele care s-a ocupat de ingrijirea fetitei cat a stat in spital.

Cel mai mic bebelus de sex masculin nascut vreodata

In august 2018 a venit pe lume cel mai mic bebelus de sex masculin nascut vreodata care a supravietuit. Baietelul a avut doar 268 de grame la nastere, potrivit Universitatii Keio din Tokyo, citata de agentia Kyodo.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni