Povești de mămici

Ce simte cu adevarat o femeie cand devine mama pentru a doua oara: „Mintea mea a fost mai ocupata, trupul mai obosit!”| Demamici.ro

Scrisoarea unei mame pentru al doilea nascut a impresionat zeci de mii de mamici. Femeile s-au regasit in descrierea profunda a unei mamici care si-a dezvaluit sentimentele cu toata sinceritatea:

„Ai fost al doilea.

Nu in inima mea, dar altcineva a venit inaintea ta, in timp.

Da, cu tine a fost diferit. Nu am facut nicio petrecere de dezvaluire a sexului, nici un shower party. Nu am citit toate cartile si nu am verificat aplicatiile in fiecare saptamana ca sa vedem cu ce leguma ai ajuns sa semeni in dimensiune.

Nu am facut la fel de multe poze si nici nu am petrecut la fel de mult timp gandindu-ma cum va arata parul tau intr-o zi calduroasa de vara. Mintea mea a fost mai ocupata, corpul mai obosit.

Grijile cu care m-am confruntat cand am devenit mama pentru prima data au devenit mai putine, insa in gandurile mele a aparut teama ca nu voi putea fi suficienta pentru tine. Ma intrebam cum voi reusi sa-mi fac inima atat de mare si de incapatoare incat sa-mi pot imparti timpul si energia si iubirea in mod egal. Apoi, aproape fara sa-mi dau seama cum a trecut timpul (caci da, timpul trece mult mai repede a doua oara), ai venit pe lume.

Instant, orice frica a disparut.

Acel moment magic in care in sfarsit vezi persoana pe care o iubesti atat de mult? Nu e un moment singular. Lumea s-a oprit pentru cateva secunde pe care le-am perceput ca pe cateva ore in momentul in care mi s-a facut cunostinta cu tine si ti-am cantat: „la multi ani!”.

Si asta a fost. De atunci am fost a ta. Mama a doi copii. O familie de patru. Si o, dragul meu, ce lectie mi-ai dat…

M-ai invatat ca copiii sunt sinceri si ca iubirea acopera atat de multe lipsuri.

M-ai invatat sa incetinesc ritmul vietii. Sa savurez primele dati si ultimele, sa ma focusez pe ce e cu adevarat important, cum ar fi sa-ti miros parul dupa baie sau sa-ti pastrez in minte degetele micute sau buzele tale perfecte de bebelus.

M-ai invatat sa fiu mai relaxata, sa rad cand totul se destrama.

M-ai invatat cat de puternica pot sa fiu si mi-ai dat o incredere pe care nu stiam ca o pot avea.

Dar, mai mult decat orice, dragostea mea, m-ai invatat ca inima are o marime incomensurabila si ca iubirea este antidotul fricii. Asa ca este adevarat.

Nu tu m-ai facut mama pentru prima data, dar cu siguranta m-ai facut una mai buna.”

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni