O tanara si bebelusul de 7 luni, suspecti de coronavirus. Alerta la Alba Iulia | Demamici.ro

O tanara si bebelusul de 7 luni, suspecti de coronavirus. O femeie si copilul ei de 7 luni au fost internati in spitalul din Alba Iulia, Sectia de Boli Infectioase, suspecti de coronavirus. Femeia, de cetatenie italiana, a venit in Romania, din zona Veneto, in urma cu doua saptamani.

„Femeia este de cetatenie italiana, a venit la Alba Iulia in urma cu doua saptamani din zona Veneto. Are simptome de febra (39 de grade)”, a declarat, Dan Crainic, director al spitalului din Alba Iulia, pentru alba24.ro.

In Sectia de Infectioase a fost amenajata o zona de izolare. Celor doi le-au fost recoltate probe care au fost trimise la Institutul „Matei Bals” si la Timisoara.

Vezi si: Coronavirus. Sfaturile Ministerului Sanatatii in contextul situatiei din Italia. Cum ne protejam | Demamici.ro 

In acest caz nu a fost confirmata prezenta coronavirusului, dar se respecta procedura stabilita.

O tanara si bebelusul de 7 luni, suspecti de coronavirus

„Au fost investigați (n.r. – mama și bebelușul) de către un medic infecționist. Nu prezintă simptome respiratorii. Nu au tuse, cel puțin femeia, are doar febră și scaune diareice. Și bebelușul are scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă, posibil rotavirus.

S-au luat coproculturi. Urmează să aflăm rezultatul mâine. Deci deocamdată se pare că nu este coronavirus, dar vor rămâne în izolator și monitorizăm simptomele, vom vedea încotro ne îndreptăm cu diagnostic și tratament”, a declarat directorul adjunct DSP Alba, Daniela Popa Drăghici.

Puteti urmari declaratiile VIDEO aici

Stire in curs de actualizare

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni