Educație

O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor | Demamici.ro

O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor. O invatatoare din Galati a reusit o performanta rar intalnita in invatamantul romanesc, unde putini dascali indraznesc sa iasa din tiparele metodologiei de predare.

Anca Dediu este invatatoare la clasa 1A la Scoala „Emil Panaitescu” din Cudalbi, la 50 de km de Galati.

Aici este locul in care o simpla invatatoare a reusit sa transforme complet orele cu elevii, transformandu-le intr-o experienta pe care cei mici abia o asteapta.

Pasiunea pe care o are fata de aceasta meserie se observa cu ochiul liber, iar zambetele copiilor confirma acest lucru. Aceeasi pasiune a determinat-o sa aduca schimbari in maniera de predare: lectia este predata intr-un mod interactiv, copiii nu sunt obligati sa stea in banci, iar atunci cand se simt obositi de la invatat, au voie sa stea sa citeasca linistiti sau sa coloreze.

Vezi si: Delia s-a nascut fara maini si fara picioare, iar parintii au abandonat-o. Fetita merge zilnic la scoala si a devenit un exemplu pentru colegi si profesori | Demamici.ro

Povestea „Gascanului Gicu”, predata de Anca Dediu, a devenit preferata copiilor. Cu atat mai mult cu cat copiii abia asteapta sa il ajute sa isi gaseasca papucii. Astfel, copiii nu simt ca invata, ci mai degraba ca se joaca.

Vezi si: O fetita de etnie roma a uimit o intreaga planeta! Se spune ca este mai inteligenta decat Albert Einstein si Stephen Hawking | Demamici.ro

O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor

Totul este incadrat intr-o poveste. De exemplu, vom continua astazi povestea Gascanului Gicu, iar la matematica vom afla in continuare cat costa papucii gascanului”, a povestit invatatoarea care preda la scoala la care si ea a fost eleva in urma cu 20 de ani.

„Eu vreau sa cred ca o zi in clasa mea e o zi fericita pentru elevii mei. Fiecare generatie e diferita, ce a mers acum 10 ani nu mai merge acum. Chiar daca eu fac acasa un plan și vad ca nu merge, o iau pe altă cale. Ne-am invatat sa ne plangem, dar solutii exista, daca vrei poti să faci orice”, a mai spus invatatoarea.

O invatatoare care a reusit sa cucereasca inimile copiilor si sa-i motiveze in acelasi timp

Copiii se simt in largul lor la orele cu invatatoarea, astfel incat mersul la scoala nu mai este o corvoada.

Rezultatele se observa, iar parintii sunt extrem de multumiti.

„Este o doamna foarte implicata. Copiii merg de placere la scoala, uneori si in vacanta. Fata mea zicea, duminica seara inainte de a se termina vacanta, ca nu stie cum sa faca sa treaca noaptea mai repede ca sa mearga la scoala”, a povestit mama unei eleve.

„Aplica metode noi, tehnicile noi de predare, copiii sunt incantati. Probabil ati observat si cum arata sala de clasa”, a spus directorul scolii.

sursa: observator.tv

Vezi si: Scene incredibile la final de an! O profesoara insarcinata, surprinsa de elevii sai VIDEO| Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni