O femeie creeaza papusi pentru copiii bolnaviori. Jucariile arata exact ca ei. Fericirea micutilor speciali in 10 fotografii emotionante | Demamici.ro

Ochii li se umplu de lumina si un zambet larg le indulceste si mai mult trasaturile micutilor cand vad jucarii. Papusile prind viata in imaginatia bogata a copiilor si le devin prietene cu care isi petrec ore in sir.

Amy Jandrisevits obisnuia sa foloseasca papusile in terapiile pe care le facea cu anumiti copii diferiti. Femeia a observat insa ca jucariile infatisau normalitatea, sanatatea perfecta.

Papusile erau „sanatoase”, cu par bogat, cu ochii frumosi, cu toate membrele la locul lor, iar copiii pe care ii trata nu aratau deloc asa. In acel moment lui Amy i-a venit ideea sa creeze papusile speciale: Raggedy Ann.

Jucariile erau personalizate astfel incat sa arate exact ca omuletul care le primea. 300 de astfel de papusi, la fel de speciale precum copiii care le primeau, au ajuns sa aduca multa bucurie in vietile micutilor.

„Numele meu este Amy si creez papusi. Cred ca fiecare copil, indiferent de sex, etnie, varsta, problema medicala, forma a corpului ar trebui sa aiba o papusa care sa-i semene.

In viata mea, de dinainte sa am copii, am lucrat in cadrul sectiei de oncologie pediatrica. Foloseam papusi in terapia cu copiii.

Papusile sunt terapeutice in atat de multe feluri incat cred ca nici nu cunoastem cu adevarat cat de importante pot fi. Ele reprezinta o extensie a umanitatii, o reprezentare pe care copilul o iubeste.

Intr-o zi am realizat ca parul lucios, sanatatea perfecta a papusilor nu le faceau un serviciu copiilor, ci din contra. E greu sa-i spui unui copil ca e frumos cand nu exista nicio jucarie care sa aiba aceleasi defecte fizice pe care le are si el”, a spus Amy Jandrisevits.

100 de dolari este costul unei astfel de jucarii, insa fericirea pe care o aduce in sufletul micutilor nu poate fi masurata. Pentru ca nu toti parintii cu copii bolnaviori isi permiteau sa le faca micutilor o astfel de bucurie, Amy a creat o campanie prin GoFundMe.

Banutii adunati acoperau costurile pentru materiale. 23.000 de dolari s-au strans deja prin contributiile oamenilor cu suflet mare.

Amy a declarat ca a invatat sa faca papusile cu nevoi speciale cu timpul. Initial a creat doar jucarii care aveau membrele diferite, insa ulterior a invatat cum sa le personalizeze astfel incat sa se potriveasca micutilor „stapani”.

Rezultatele muncii ei, bucuria adusa copiilor, nu pot fi descrise in cuvinte. „Arata exact ca mine”, a spus o fetita in momentul in care a vazut pentru prima data papusa care avea aceleasi probleme de sanatate ca ea.

Semne din nastere, cicatrici, arsuri, alunite, ochelari, orice diferenta in infatisarea copiilor este redata cu succes de Amy in felul in care arata papusile.

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână