Laura Cosoi a luat numărul minim de kilograme în cea de-a doua sarcină. Variante de meniu sănătos | Demamici.ro

Laura Cosoi a luat numărul minim de kilograme în cea de-a doua sarcină. Variante de meniu sănătos. Laura Cosoi a fost dintotdeauna preocupată de alimentație și de gătitul sănătos, iar în ultimele luni, această preocupare a devenit și mai importantă pentru mămica celebră.

Greutatea în sarcină este un subiect de interes pentru graviduțe care trebuie să aibă grijă să păstreze un echilibru în alimentație pentru a evita eventualele probleme de sănătate. În perioada sarcinii, dieta mamei trebuie să aibă în vedere satisfacerea nevoilor nutritive ale ei și ale copilului.

Este esențial ca mama să mănânce alimente care să îi facă bine bebelușului, cum ar fi cele bogate în cei 5 nutrienți cheie: acid folic, calciu, fier, zinc și fibre.

Laura Cosoi a luat numărul minim de kilograme în cea de-a doua sarcină. Principalele greșeli pe care viitoarele mămici le fac în timpul sarcinii:

1. Să mănânce „cât pentru doi” – O mamă care mănâncă foarte mult, fără să păstreze un echilibru în alimentație, ajunge să pună o mulțime de kilograme pe parcursul celor 9 luni. Acest lucru nu are niciun beneficiu. Mama rămâne cu multe kilograme în plus și după naștere, iar copilul este predispus la obezitate.

2. Mâncatul exagerat de dulciuri – Carbohidrații rafinați nu fac decât să aducă multe kilograme în plus, fără niciun beneficiu nutrițional. Aici se încadrează: prăjiturile, gogoșile, produsele de patiserie în general, orezul alb, pastele, preparatele bogate în zahar.

3. Stau mult timp nemâncate – Cu cât senzația de foame crește, cu atât devin mai greu de controlat apetitul și poftele de alimente nesănătoase. Așadar, este important să mănânci porții mici, dar regulate. În acest fel scapi și de îngrozitoarele arsuri.

4. Nu se hidratează suficient. Hidratarea este esențială în general pentru sănătate, nu doar în perioada sarcinii. Beți cât mai multă apă și smoothie-uri din legume și fructe proaspete. În acest fel evitați și problemele cu constipația.

Variante de meniuri sănătoase propuse de Laura Cosoi pe blog:

„Varianta 1.

Dimineata – iaurt cu fulgi de ovaz sau pudding, smoothie si poate ceai sau cafea. Eu am consumat in sarcina cafea dupa care am baut multa apa.

Pranz – supa-crema de linte, dorada la cuptor cu salata de verdeturi (rucola, macris, varza chinezeasca etc); pestele sa fie bine asezonat cu rozmarin, putin ghimbir si vin alb

Seara, pana in 18.00 – orez integral cu legume

Varianta 2.

Dimineata – Clatite din hrisca cu branza dulce, smoothie si cafea

Pranz – ciorba de loboda si rulada din piept de curcan cu spanac

Seara – Sufleu de broccoli cu branza

Varianta 3.

Dimineata – turta din seminte de in, susan si ulei de masline (coapte in tigaie de fonta, nu prajite), iaurt, smoothie, cafea

Pranz – supa de rosii cu busuioc, paste integrale cu sos de rosii, apio si dovlecei

Seara – quinoa cu legume si avocado”

Laura Cosoi a venit în ajutorul graviduțelor cu exemplele de mai sus. Actrița a menționat că secretul păstrării siluetei în timpul sarcinii este echilibrul în alimentație. Nu trebuie nici să mâncăm cât pentru doi, dar nici să punem lacăt la frigider.

Foto Alex Galmeanu

Vezi si: Laura Cosoi, mămică pentru a doua oară: „Suntem binecuvântați de Dumnezeu și iubiți” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

2 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni