Recomandări

Labioplastia, în topul preferințelor femeilor. Ce probleme rezolvă această intervenție | Demamici.ro

Labioplastia, în topul preferințelor femeilor. Ce probleme rezolvă această intervenție? Zona intimă nu mai este un subiect tabu. Tot mai multe femei doresc să corecteze și estetica acestei zone, nu doar estetica facială și corporală.

Labioplastia este una dintre intervențiile la care apelează femei de diferite vârste, fie că vorbim de cele tinere, fie că discutăm despre doamne, trecute de 40, 50 sau chiar 60 de ani.

Labioplastie. Cine apelează la această intervenție?

Doamnele și domnișoarele au început să capete curaj și să se informeze corect. Sfera aceasta a chirurgiei intime reprezintă două componente, una în care discutăm strict de partea estetică, dar de cele mai multe ori vine la pachet și cu partea funcțională. Desigur, care este primordială. Din punctul meu de vedere, în primul rând trebuie să fie funcțional, după care estetic.

Nu există o limită de vârstă. Am paciente de la 18 ani până la 60 ani plus. Ne dorim să ne simțim bine în pielea noastră și automat atunci când ne simțim bine și transmitem acest lucru. Așadar, chiar dacă e o zonă care nu se vede la exterior, se vede prin energia pe care o transmitem”, spune Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică.

Labioplastia. Ce probleme rezolvă intervenția?

Prin labioplastie se modifică mărimea și forma labiilor. Mai exact, cu ajutorul acestei intervenții se corectează labiile prea mari, prea voluminoase, prea lungi, închise la culoare – hiperpigmentate, „căzute” sau asimetrice.

„Discutăm în primul rând de corecția ca și formă, ca și mărime a labiilor, atât a celor mici, cât și a celor mari. În principal, femeile care au născut natural sunt mai predispuse către o mărire a acestei zone sau o hiperpigmentare a zonei de mucoasă sau de piele, sau pur și simplu genetic.

Sunt femei care nu se simt confortabil când poartă îmbrăcăminte mulată în zona intimă, cum ar fi costum de baie, lenjerie intimă, din cauza faptului că labiile sunt prea proieminente și astfel, se întrezărește forma lor. De asemenea, mai sunt paciente pe care statul prelungit pe scaun le deranjează, sau cele care se simt inhibate în timpul actului sexual, asta din cauza aspectului labiilor”, mai spune Dr. Diveică.

Ce restricții au pacientele, după labioplastie?

Labioplastia, operația cu cel mai mare procent de creștere, are o durată de 30-90 min și nu necesită zile de internare. Mai exact, pacienta pleacă acasă în ziua respectivă, iar recuperarea este rapidă – aproximativ două săptămâni, iar integrală – 6-8 săptămâni.

„Pacientele cu care intru în contact mă întreabă dacă procedura este una dureroasă, fiind o zonă delicată. Pare cea mai mare teamă a lor, dacă putem spune așa. Le explic, în cadrul consultațiilor, că este o zonă foarte delicată, dar care reacționează foarte bine la perioada post-operatorie. Fiind o zonă cu vascularitate foarte bogată, duce la recuperare mai rapidă.

Perioada minimă de recuperare este de două săptămâni. Sigur, că la orice altă intervenție, și aici avem câteva respricții, printre care se numără purtarea unei lenjerii confortabile, evitarea piscinei, evitarea saunei, etc. Recomand evitarea contactului intim cam patru săptămâni”, mai spune Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică.

Pe doamna doctor Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, o puteți găsi la:

Mai multe informații despre proceduri, intervenții, dar și rezultate înainte și după le puteți vedea pe:

Vezi și: Sânii au de suferit în urma sarcinii și alăptării. Care sunt cele mai bune soluții pentru „repararea” lor? Interviu cu Dr. Daniela Diveică – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Vezi și: Incontinența urinară, o realitate cu care se confruntă multe femei după nașterea naturală. Interviu cu Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni