Sarcina

Ingrijirea postpartum dupa nasterea naturala | Demamici.ro

Ingrijirea postpartum dupa nasterea naturala este esentiala pentru refacerea mamei in totalitate. Indicatiile medicilor trebuie sa fie urmate indeaproape si trebuie sa se tina cont de mai multi facturi, in timpul recuperarii.

Te vei simti obosita, asa ca este indicat sa te odihnesti si sa te alimentezi corect, in special cu alimente bogate in fibre, pentru a evita constipatia.

Ingrijirea postpartum. Ce simptome vei simti dupa nasterea naturala

Durerile vaginale sunt inevitabile. Daca ti s-a practicat epiziotomia sau ai avut parte de rupturi de perineu, vei resimti durerile cateva saptamani dupa nastere. Sensibilitatea cea mai mare o vei observa atunci cand stai in sezut sau atunci cand mergi.

Cum poti ameliora durerile si accelera vindecarea

Pe masura ce rana se vindeca, va incepe treptat sa dispara si disconfortul. Poti interveni in ingrijirea postpartum cu cateva remedii rapide.

  • foloseste cu incredere medicatia recomandata de medicul obstetrician
  • aplica comprese reci pe zona dureroasa
  • atunci cand te asezi, fa-o usor, incordand muschii fesieri pe masura ce te lasi in jos
  • stai asezata pe o perna sau pe un colac
  • in timpul urinarii, poti picura apa calduta la nivelul vulvei, iar la final sa clatesti cu jet de apa
  • tratamentele alternative pot fi benefice, cum ar fi picaturile de ulei esential de lavanda, picurate local sau in cada cu apa. Nu uita sa te consulti cu medicul inainte sa incerci orice fel de tratament

In ingrijirea postpartum, te vei confrunta cu dureri puternice, dar si cu alte simptome.
Pentru o perioada de 4-6 saptamani dupa nastere, vei experimenta o scurgere vaginala, insotita si de sange, dar si tesut din stratul intern al uterului.

Aceasta scurgere se numeste „lohie” si va arata ca o menstruatie mai abundenta.
Dupa 10 zile de la nastere, ar trebui sa ai doar o cantitate mica de scurgere alba sau alb-galbuie. Atentie, nu folosi tampoane intravaginale deoarece poti cauza o infectie.

Ingrijirea postpartum. Tot in perioada postparum vei experimenta si contractii uterine, asemanatoare cu crampele musculare. Ele au un rol bine stabilit in ingrijirea postpartum, si anume, sa previna sangerarea excesiva si sa comprime vasele de sange de la nivelul uterului.

Ia legatura imediat cu medicul tau daca ai febra sau abdomenul este sensibil la atingere, deoarece acestea pot fi semnele si simptomele unei infectii uterine.

Din cauza lezarii tesuturilor din apropierea vezicii urinare poti urina cu dificultate. Daca observi ca te doare cand urinezi, iti vine sa urinezi mereu sau ai o senzatie ca nu ti-ai golit vezica, ia legatura cu medicul, pentru a evita o eventuala infectie.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni