De la ce varsta ar trebui bebelusul sa doarma singur in camera? Recomandarea specialistilor | Demamici.ro

Multi parinti au aceasta dilema, fiindca nu stiu daca sa lase bebelusul in camera lui sau sa-l ia in dormitor.

Este bine stiut ca bebelusii si somnul sunt doua aspecte care nu se potrivesc in cele mai multe dintre cazuri, in special in primele luni dupa venirea bebelusului pe lume.

Dupa aceea urmeaza perioada colicilor, a eruptiei dentare, dar si a multor alte etape ce pot afecta somnului copilului, potrivit familyshare.com. Insa exista o modalitate prin care poti sa dormi mai bine pe timpul noptii atat tu, cat si bebelusul.

Specialistii de la Academia Americana de Pediatrie recomanda ca bebelusii sa doarma in aceeasi cameră cu parintii pana la un an. Asta pentru ca mama si tatal pot sa supravegheze mult mai usor copilul pe timpul noptii. In plus, pentru mame este mult mai usor sa alapteze pentru ca bebelusul este luat din pat cand simte nevoia sa manance, iar apoi pus rapid la loc.

Mai mult, oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au realizat o cercetare la care au participat mai multi bebelusi care aveau intre 4 luni si 2 ani si jumatate. Scopul studiului a fost sa afle unde dorm bebelusii si cat de des se trezesc, dar si cate ore dorm pe noapte.

Cercetarea a scos in evidenta faptul ca la 4 luni bebelusii care dormeau cu parintii in camera aveau acelasi tipar de somn ca si cei care dormeau in camere separate. Bebelusii mai mari, de 9 luni, care dormeau separat reuseau să aiba un somn cu 40 de minute mai lung decat cei care imparteau camera cu parintii.

Copiii care dormeau in camere separate aveau un somn mai lung si dupa varsta de 1 an sau 2 ani si jumatate (aproape cu o ora in plus fata de cei care dormeau cu parintii in aceeasi camera).

S-a ajuns la concluzia ca bebelusii care dorm in aceeasi camera cu parintii au un somn cu mai multe intreruperi decât cei care dorm in alta camera.

„Dormitul în aceeaşi cameră cu bebeluşul după vârsta de 4 şi 9 luni este asociat cu mai puţin somn pe timpul nopţii atât pe termen scurt, cât şi lung. Programul de somn al bebeluşului se va consolida mai greu dacă doarme în aceeaşi cameră cu părinţii”, au explicat oamenii de stiinta care au participat la cercetare.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

6 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni