Tatii de astazi petrec de 3 ori mai mult timp cu copiii lor decât tatii din generațiile anterioare | Demamici.ro

Copiii noștrii cresc într-o lume foarte diferită față de cea în care am fost noi crescuți.

Dispozitive digitale au contribuit intr-o foarte mare masura la schimbarea copilariei de-a lungul generatiilor, dar exista si un element uman uriaș care transformă modul în care copiii experimentează lumea.

Cercetările indică faptul că tăticii de astăzi sunt mai implicați ca niciodată in cresterea copiilor, iar acest lucru schimbă modul în care copiii văd lumea și se văd pe ei înșiși.

Taticii moderni iau în serios meseria de părinte, petrec de trei ori mai mult timp cu copiii lor decât petreceau bărbații în urmă cu două generații și fac mai multe în timpul pe care il petrec cu cei mici.

În 1982, 43% dintre tați au recunoscut că nu au schimbat niciodată scutecul. Astăzi, acest număr a scăzut la aproximativ 3%. Vestea este una uimitoare cu atat mai mult cu cat cercetările indică faptul că atunci când tăticii schimba scutecul, fac baie bebelușilor sau pur si simplu petrec mai mult timp in preajma celor mici, relația tată-copil se dezvolta.

Cercetările arată că majoritatea tăticilor se străduiesc să vadă o distribuție mai uniformă a îndatoririlor parentale în propriile gospodării.

Numerele dovedesc că lucrurile nu sunt perfecte – mulți tati recunosc că lucrurile nu sunt încă nici în casele lor (mama încă face mai mult) – dar un studiu recent a descoperit că tăticii moderni dedică 30 de minute mai mult treburilor zilnice decât au făcut-o părinții lor și petrec mai mult timp cu copiii lor decât generațiile anterioare.

Este uriaș. Părinții implicați creează tot felul de beneficii pentru copii. Tatii care stau cu fiicele lor le invata ca nu sunt mai prejos decât băieții, iar pe de cealalta parte, fiii invata că vesela și rufele nu sunt „munca femeilor”.

Această tendință a taticilor care fac mai mult acasă nu este tocmai bună pentru copiii noștri, ci este bună pentru căsătoriile noastre (ceea ce este bine și pentru copiii noștri). Cercetările indică faptul că atunci când 60% sau mai mult din responsabilitățile parentale cad în sarcina mamei, relația dintre mamă și tată suferă.

Pe de alta parte, atunci când tăticii contribuie la treburile casei, cuplurile au relații mai puternice.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână