Cand trebuie sa faci sex pentru a avea fata sau baiat. Tatal e responsabil de stabilirea sexului | Demamici.ro

Inca din momentul in care intr-un cuplu apare vestea sarcinii, parintii incep sa faca speculatii asupra sexului viitorului membru. Procesul biologic de determinare a sexului este unul destul de complicat.

Sexul copilului va fi stabilit de cea de-a 23-a pereche de cromozomi mostenita de la parinti. O femeie are perechi de cromozomi X, in timp ce un barbat are perechi formate dintr-un cromozom X si unul Y. Prezenta sau absenta cromozomului Y determina sexul copilului.

Pentru ca femeile au doar cromozomi X, ovulele vor avea tot doar cromozomi X. Barbatii, in schimb, au ambele tipuri de cromozomi. Asadar, jumatate dintre spermatozoizii unui barbat vor purta cromozomi Y. Daca spermatozoidul care fecundeaza ovului poarta cromozomul X, bebelusul va fi fetita, iar daca cromozonul este Y, sexul va fi masculin.

Parintii pot influenta sexul copilului?

Se pare ca in momentul in care actul sexual are loc mai aproape de data ovulatiei, bebelusul va avea mai multe sanse sa fie baiat. Actul sexual ar trebui sa aiba loc inainte de ovulatie, cu o zi.

Daca va doriti fetita, contactul sexual ar trebui sa aiba loc nu mai devreme de 4 zile inainte de ovulatie. Cromozomul X, feminin, are o durata de „viata” mai lunga decat cromozomul Y, iar in momentul in care ovulul va fi eliberat, spermatozoidul cu cromozomul X va fertiliza ovulul. De regula ovulatia are loc cu 14 zile inainte de ciclul menstrual.

Daca nu tineti cont de aceste date in momentul contactului sexual, sansele ca fatul sa aiba sex masculin sau feminin sunt de 50% la fiecare sarcina. Cu alte cuvinte nu conteaza daca in familie exista doar fete sau doar baieti, nu conteaza sexul copiilor pe care cuplul ii mai are. Sansele raman de 50-50, indiferent de factorii amintiti.

Toti bebelusii se dezvolta la fel in uterul mamei pana in cea de-a 7-a saptamana de sarcina. La sfarsitul lunii a doua, glandele sexuale dobandesc caractere sexuale. Daca cromozomul Y este prezent, iar sexul copilului e masculin, incepe productia de testosteron.

Daca cromozomul Y lipseste organele sexuale care se vor forma vor fi feminine. Desi toate aceste lucruri se petrec in burta inca de la 7 saptamani, sexul copilului il vei putea afla in jurul celei de-a 16-a saptamana de sarcina.

Citeste si:

STIATI CA BEBELUSII PLANG IN UTER? 13 CURIOZITATI DESPRE SARCINA | DEMAMICI.RO

EPIZIOTOMIA – TAIEREA PERINEULUI IN TIMPUL NASTERII VAGINALE! CUM SE FACE SI CUM POATE FI EVITATA VIDEO | DEMAMICI.RO

8 MITURI LEGATE DE CEZARIANA. E MAI USOR SA NASTI PRIN OPERATIE DECAT VAGINAL | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

18 ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

18 ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni