Bebelus nascut surd aude pentru prima data vocea mamei sale VIDEO | Demamici.ro

Bebelus nascut surd aude pentru prima data vocea mamei sale. Un bebelus nascut surd a trait o emotie puternica, atunci cand a auzit pentru prima data vocea mamei sale.

Arlo Clark are 10 luni si s-a nascut partial surd la ambele urechi. Parintii lui au intampinat multe dificultati in primele luni de viata, din cauza ca bebelusul lor parea sa nu reactioneze la stimuli externi.

De fiecare data cand ii vorbeau sau ii cantau, micutul Arlo se uita pierdut in gol, iar acest lucru i-a facut pe parinti sa-si puna cateva semne de intrebare.

Bebelusul lor avea cateva saptamani de viata atunci cand mama copilului a banuit diagnosticul, insa abia la 8 luni s-a confirmat ca este surd.

„Mi-am dat seama ca ceva este in neregula cu el inca de la inceput. Daca stranutai in prezenta lui Corey, (n.r. – copilul cel mare al familiei) cand era mic, imediat tresarea, dar Arlo nu reactiona deloc la niciun sunet din jurul lui.

Ca sa te observe, ca sa ii captezi atentia si sa se uite la tine trebuia sa stai fix in fata lui, intr-o camera in care era perfecta liniste si sa te uiti direct in ochii lui”, a povestit mama bebelusului pentru dailymail.co.uk.

Dezamagiti, parintii copilului au decis sa il invete pe Arlo limbajul semnelor inca de la o varsta frageda. Si ei aveau sa invete limbajul surdo-mutilor odata cu copilul lor.

„Nu puteam sa ii cantam si ne doream sa avem parte de toate acele momente magice pe care le traiesti atunci cand cresti un copil mic”, a mai spus mama.

Intr-o zi, parintii copilului au primit o veste neasteptat de buna. Salvarea lor a venit din partea unui dispozitiv de auz special creat pentru varsta mica a lui Arlo.

In ziua in care dispozitivul a fost montat in urechea lui stanga, parintii copilului au plecat din cabinetul medicului cu lacrimi in ochi. De data aceasta, lacrimi de fericire.

Pentru prima oara, Arlo auzea vocea mamei sale, iar in clipa cand mama i-a vorbit, bebelusul a schitat un zambet.

„A fost un moment foarte emotionant pentru noi. Arlo aude toate sunetele acum, iar noi putem sa ii cantam, sa ne jucam cu el si sa interactionam. Atunci cand ii vorbesc ma aude si ma urmareste cu privirea”, au povestit, emotionati, cei doi parinti.

Pe masura ce va mai creste, Arlo va primi un dispozitiv de auz si pentru urechea lui dreapta, iar astfel va reusi sa duca o viata normala, in ciuda handicapului cu care s-a nascut.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână