Placenta calcifiata. O mama a reusit sa-si salveze bebelusul la timp | Demamici.ro

Placenta calcifiata. Intuitia de mama nu da gres niciodata. Intre mama si copil exista o conexiune speciala, care se mentine chiar si la distanta. Atunci cand o mama simte ca ceva este in neregula cu copilul ei, de cele mai multe ori acea mama are dreptate.

Povestea unei gravide care si-a salvat bebelusul, multumita instinctului matern

Ayla Heller era insarcinata in 38 de saptamani atunci cand a observat un lucru straniu. Fetita ei Maddy, de obicei extrem de activa in pantece, incetase sa mai loveasca sau sa se miste.In momentul in care fetita ei si-a schimbat brusc „tabieturile”, Heller a stiut ca e ceva in neregula.

Pe masura ce treceau zilele, viitoarea mamica devenea tot mai ingrijorata. Desi reusise sa ii auda bataile inimioarei si la un moment dat fetita ei isi schimbase pozitia in uter, aceste detalii pareau sa nu o linisteasca.

„Informatiile de pe forumuri nu m-au ajutat prea mult. Unele pareri sugerau ca e un semn ca data nasterii se apropie sau ca bebelusii nu mai au suficient spatiu, tot ca o consecinta a faptului ca se apropia nasterea. Pe mine nu ma linisteau deloc aceste explicatii”, isi aduce aminte ea.

Citeste si: Placenta praevia – de ce se recomanda nasterea prin cezariana? | Demamici.ro

Heller si partenerul ei s-au decis sa mearga la spital. Acest lucru avea sa salveze viata bebelusului.

Dupa mai multe teste desfasurate, medicii au informat-o pe Heller ca are placenta calcifiata, iar micuta Maddy nu primea suficient oxigen. Heller a fost trimisa de urgenta in sala de operatie, unde i-a fost facuta cezariana.
Fetita s-a nascut sanatoasa, insa avea nevoie urgenta sa i se administreze oxigen.

Ulterior, tanara mamica a aflat ca daca nu s-ar fi prezentat la timp la spital pentru investigatii, cel mai probabil, fetita ei nu ar mai fi rezistat inca o noapte.

Astazi, Heller isi face publica povestea, in speranta ca va ajuta la salvarea altor vieti.

„Mamico, tu esti cea care isi cunoaste corpul cel mai bine. Si tot tu stii si ce e cel mai bine pentru bebelusul tau. Iar bebelusii nu raman fara spatiu! Bebelusii mereu te vor lovi, fie ca au spatiu sau nu. Nu te multumi cu raspunsuri mediocre. Daca ai dubii, cauta alte raspunsuri!”

Ce este placenta calcifiata

Placenta calcifiata sau calcifierea placentei este o placenta imbatranita. Unele modificari placentare spre final de sarcina pot fi considerate normale. In alte cazuri, ea poate prezenta modificari inainte de termen.

O placenta care se calcifiaza mult prea devreme poate conduce catre multe complicatii: sangerare abundenta dupa nastere sau hemoragie postpartum, placenta abruptio, bebelus prematur, un bebelus cu un scor Apgar redus, nasterea unui copil mort.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni