Coronavirus – declaratii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Ce trebuie sa stie parintii | Demamici.ro

Coronavirus – declaratii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cand o boala infectioasa ajunge sa tina prima pagina a ziarelor si sa fie discutata in toate jurnalele de stiri, grijile parintilor incep sa creasca. In ultimele zile, stirile despre coronavirus sunt peste tot.

Peste 1300 de persoane din intreaga lume au fost infestate cu acest virus, cele mai multe cazuri inregistrandu-se in China, acolo unde a fost descoperit si focarul.

In data de 23 ianuarie, chinezii raportau 17 decese provocate de coronavirus. Intre timp, numarul acestora a crescut la 41 de persoane decedate. In Statele Unite ale Americii au fost confirmate doua cazuri pana in prezent si alte 63 de persoane sunt suspecte ca ar fi infestate cu acest virus. In Franta, 3 persoane au fost diagnosticate cu virusul, iar un caz a fost inregistrat in Australia.

Vezi si: O fetita de 4 ani a orbit din cauza gripei. Dr. Mihai Craiu avertizeaza: „Vaccinati copiii sanatosi!” | Demamici.ro

Coronavirus – declaratii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Ce trebuie sa stie parintii:

1. Nu intra in panica! Potrivit World Health Organization (Organizatia Mondiala a Sanatatii) virusul din Wuhan, China, nu constituie o urgenta din punct de vedere medical, la nivel international, cel putin, nu inca.

„Fara nicio indoiala, aceasta problema a devenit una urgenta in China, insa nu putem vorbi despre o situatie de urgenta la nivel international”, a declarat Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general WHO.

„Stim ca acest virus poate fi foarte agresiv si ca poate produce chiar moartea pacientului, insa in cazul celor mai multe persoane infestate, simptomele nu au fost atat de virulente.

Din randul celor infestati, un sfert au prezentat simptome severe ale bolii. Cei mai multi dintre acestia sufereau si de alte afectiuni precum hipertensiune arteriala, diabet, boli cardiovasculare sau aveau un sistem imunitar slabit.

Inca sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunoastem. Nu stim care este sursa acestui virus, nu stim cat de contagios este si nu cunoastem inca toate manifestarile clinice precum si severitatea simptomelor”, a adaugat Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Deocamdata, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda respectarea stricta a igienei, in special spalarea mainilor cu apa si sapun, precum si acoperirea nasului si a gurii in timpul stranutului sau a tusei.

Vezi si: Spalatul mainilor inainte de masa, esential in plin sezon gripal – experiment | Demamici.ro

2. Nu s-au inregistrat victime in randul copiilor. Cea mai tanara persoana infestata cu coronavirus are 36 de ani. Cazurile de deces din China au fost inregistrate majoritar in randul persoanelor de peste 60 de ani. Mai multi barbati decat femei au fost diagnosticati cu noua forma de gripa.

3. Exista mai multe tipuri de coronavirus. Majoritatea persoanelor intra in contact cu acest virus de-a lungul vietii

Exista mai multe tipuri de coronavirus: 229E, NL63, OC43 si HKU1 sunt doar cateva dintre acestea. Virusurile enumerate anterior produc, de regula, boli respiratorii moderate si banala raceala, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Majoritatea persoanelor sunt infestate cu acest virus de-a lungul existentei lor. De regula, bolile produse de tipurile de virusuri prezentate tin o perioada scurta de timp si prezinta o simptomatologie usoara precum: nas care curge, dureri de cap, tuse, dureri in gat, febra, stare generala alterata.

Virusul care a ajuns in atentia tuturor in ultimele zile este tip nou de coronavirus, mult mai puternic. Prin faptul ca simptomatologia este similara cu cea produsa de celelalte tipuri de virusuri, expertilor le este greu sa faca diferenta intre virozele de sezon, gripa normala, si cea produsa de noul virus.

Vezi si: Citeste si: Gripa in sarcina. Simptomele periculoase care pot afecta si bebelusul | Demamici.ro

4. Exista un test pentru coronavirus

Testul este valabil in Statele Unite ale Americii. Cetatenii americani pot trimite probe catre CDG pentru a afla daca au fost infestati cu coronavirus sau sufera de o simpla gripa. Rezultatele vin in 24 de ore.

5. Modalitati de prevenire a infestarii

Pentru a preveni raspandirea virusului, Departamentul de Stat SUA a emis avertizari in ceea ce priveste calatoriile in provincia Hubei din China, cea in care se afla Wuhan, zona cu cele mai multe persoane infestate cu acest virus.

Pentru a va proteja familia de infestarea cu coronavirus:

  • „Spalati-va mainile cu apa si sapun pentru cel putin 20 de secunde.”
  • „Evitati sa va atingeti ochii, nasul sau gura cu mainile nespalate.”
  • „Evitati sa intrati in contact cu persoane bolnave.”
Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni