Featured

Child’s Nest – primul centru de ateliere Montessori pentru parinti si copii | Demamici.ro

Child’s Nest – primul centru de ateliere Montessori pentru parinti si copii. Se deschide primul centru de ateliere Montessori pentru părinți și copii din București. Părinții cu copii între 6 luni și 3 ani se pot bucura la Child’s Nest de un mediu autentic Montessori, un mediu sigur și prietenos, pregătit în totalitate pentru nevoile copilului.

Atelierele Child’s Nest vin cu ceva nou în ceea ce privește activitățile pentru părinții și copiii din București.

Este un mediu care permite copilului să se miște liber, să aibă parte de experiențe și să ia din mediu tot ceea ce are el nevoie pentru a se dezvolta. Cuibul oferă oportunitatea fiecărui copil de a face alegeri, de a explora și, ceea ce este poate cel mai important în dezvoltarea lui, de a se mișca liber.

Toate aceste se întâmplă avand alături o persoană de încredere, pentru că vorbim de o vârsta la care copilul are nevoie să fie încă lângă părinte.

Totul se întâmplă în ritmul copilului, el este cel care inițiază jocul, iar adultul îl însoțește pe acest drum, fără intervenții personale, fără a-l întrerupe sau distrage de la activitatea aleasă.

Copilul este, prin natura lui, curios și dornic de explorare, iar acest mediu exact asta susține – explorarea liberă într-un mediu sigur, alături de un părinte.

Până la vârsta de 3 ani, copilul încă nu poate petrece mult timp departe de părinte, de aceea, în cadrul atelierelor Child’s Nest copilul are părintele alături, se simte în siguranță, în felul acesta se poate concentra pe nevoia de explorare.

Child’s Nest – primul centru de ateliere Montessori pentru parinti si copii

Gabriela Hranovschi, specialist Montessori pentru nivelul 0-3 ani: „În ritmul în care se întămplă lucrurile acum, nu mai avem mereu timpul și răbdarea necesare pentru a-i da copilului oportunitatea să încerce lucruri – să încerce, de exemplu, să își pună o șosetă timp de 30 de minute – pentru că ne grăbim să ajungem la o petrecere, la magazin sau avem o programare la medic.

Atelierele exact asta își propun – să dea părintelui și copilului acesată oportunitate de a se juca în ritmul copilului, de a încerca lucruri. Este vorba de mai mult decât a ține copiii ocupați, este mai degrabă despre conectare, lucru cu mâinile, repetiție.”

Cuibul seamănă cu ”acasă”, o casă pentru copii, cu zone de lectură, de mișcare, de activități care ajută la dezvoltarea motricității fine, zone de artă și muzică. În egală măsură, este un loc unde emoțiile sunt acceptate și îmbrățișate, iar copiii și părinții sunt susținuți și înțeleși.

Și cum nimic nu este perfect, nici viața de părinte nu este tot timpul ușoară. Cei care vin în Cuib pot beneficia de ajutor și informații utile de la specialistul Montessori pentru nivelul 0-3 ani, Gabriela Hranovschi.

Gabriela este educator Montessori și consilier pentru părinți și aduce în București acest concept nou de activități părinte-copil.

Gabriela Hranovschi, specialist Montessori pentru nivelul 0-3 ani: „Cred că primii ani de viață ne definesc într-un fel sau altul modul în care ne dezvoltăm și suntem pe tot parcursul vieții. Este o perioadă în care copilul învață mai multe lucruri decât în oricare alta din viața sa.

Această idee este și motivul pentru care am ales să pregătesc Cuibul pentru copii și părinți. Child’s Nest este un mediu al copilului, unde el poate pur si simplu să fie și să se dezvolte în ritmul său, având aproape părintele.”

Pentru programari si mai multe detalii despre activitatile Child’s Nest dati like paginii de Facebook.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

17 ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

7 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână