A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni. O mamă din Australia a reușit să atragă atenția presei după ce a adus pe lume un bebeluș de 6 kg, fără epidurală.

Natashia Corrigan din Melbourne, Australia, l-a născut pe Brian Jr. natural, fără niciun fel de anestezie care să o ajute să facă față durerilor nașterii vaginale. Femeia mai are acasă doi copii, două fete care au venit pe lume cu 3,74 kg, respectiv 3,51 kg.

Având în vedere că primii doi bebeluși au avut greutăți normale la naștere, nimeni nu se aștepta ca cel de-al trilea bebeluș să fie atât de „dolofan”.

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni

Băiețelul Bian Jr. a fost născut la 40 de săptămâni și 5 zile. Mama a declarat că ultima dată, la ecografia de 36 de săptămâni, medicul i-a spus că băiețelul ar avea în jur de 4 kilograme, însă nu s-a așteptat nicio secundă să-l aducă pe lume de 6,01 kg.

Nașterea naturală a durat 7 ore. Bebelușul a venit pe lume la spitalul Mercy Hospital for Women, informează people.com.

„A fost unul dintre cele mai speciale, dar și înfricoșătoare momente din viața mea”, a declarat mama de 31 de ani. „Am avut noroc că soțul și sora mea mi-au fost alături și au avut un rol extraordinar în a mă ajuta să-mi mențin calmul și să-i ascult pe doctori.

Puterea gândirii pozitive chiar are efect. Toate cadrele medicale care au fost în sala de nașteri s-au comportat exemplar. S-au asigurat că atât eu, cât și bebelușul suntem bine. Au fost șocați când au văzut cât este de mare. Numai despre asta s-a discutat în spital timp de câteva zile”, a mărturisit femeia, conform sursei citate.

Nu este pentru prima data cand un „bebelus gigant” a venit pe lume in Australia. Anul trecut, in Queensland, o familia si-a intampinat micuta care a venit pe lume cu 6,02 kg. O alta mama, Victoria, a tinut prima pagina a ziarelor dupa ce a nascut natural si fara epidurala un baietel de 6,08 kg.

Recordul pentru cel mai greu bebeluș născut vreodată îi aparține Annei Bates care pe data de 19 ianuarie 1879 a născut în Seville, Ohio, un băiat care a cântărit la naștere 9,9 kg. Copilul nu a trăit decât 11 ore.

Care sunt cauzele macrosomiei fetale?

Greutatea pe care bebelușul o are la naștere reprezintă un indice important al stării sale de sănătate. Media greutății nou-născuților este în jur de 3,4 kg. Copiii care au la naștere peste 4,5 kg sunt considerați macrosomici și sunt destul de rari.

În Anglia rata nou-născuților care depășesc 4,5 kg la naștere este de 1,7%. Se crede că macrosomia se datorează geneticii, însă există și alți factori care contribuie la o greutate mare la naștere.

Printre aceștia se numără: obezitatea, diabetul gestațional, depășirea termenului nașterii cu peste 2 săptămâni, faptul că mama ia în greutate mult prea multe kilograme în timpul sarcinii.

Vezi si: O mama de 28 de ani a nascut natural un baietel de 5,75 kg, fara epidurala | Demamici.ro

Vezi si: O mama a nascut un bebelus de 6100 grame: „Toata lumea din sala de nasteri se minuna!” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână