Accident cumplit în Dâmbovița! O mamă și un copil de 1 an și jumătate au zburat prin geamul mașinii | Demamici.ro

Accident cumplit în Dâmbovița! O mamă și un copil de 1 an și jumătate au zburat prin geamul mașinii. Accident cumplit în Dâmbovița! O mamă și un copil de 1 an și jumătate au zburat prin geamul mașinii.

Duminică dimineață, în jurul orei 10:45, un accident înfiorător a avut loc în Dâmbovița, intersecția de la Nisipuri, cea care unește DN 72 cu DJ 702B.

Scena terifiantă a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Intersecția este cunoscută ca fiind una dintre cele mai periculoase din Dâmbovița.

Mama și copilul se aflau pe bancheta din spate a mașinii albe care circula pe drumul cu prioritate. În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă cum mașina de culoare închisă oprește la stop, apoi intră pe drumul cu prioritate, fără a se asigura.

Mașina care circula regulamentar a încercat să o evite pe cea închisă la culoare, intrând pe sensul opus de mers. În acel moment, mașina albă este lovită în plin de un TIR care circula din sens opus. În urma impactului, atât mama, cât și copilul au fost proiectați în afara mașinii.

Șoferul TIR-ului susține că nu a mai avut cum să evite impactul și că atât mama, cât și copilul nu erau asigurați prin centuri auto, pe bancheta din spate. Cel mic și mama au fost aruncați, în urma impactului, prin geamul lateral.

Accident cumplit în Dâmbovița! O mamă și un copil de 1 an și jumătate au zburat prin geamul mașinii

„Cele trei persoane aflate în autoturism au ajuns la spital. Din fericire, cei doi care au văzut moartea cu ochii, sunt, la prima vedere, în afara pericolului. Copilul a scăpat doar cu o fractură la picior și o lovitură la cap, iar mama cu rani ușoare”, spune Vlăsceanu Alexandru – Comandant de echipaj locotenent major, potrivit Observator.

„Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. Cel mai probabil vor fi trași la răspundere și părinții copilului care erau obligați să îl transporte numai în scaunul special”, a declarat Dumitrașcu Georgiana – asistent SAJ DB.

Puteți urmări video cu modul în care s-a produs accidentul AICI!

Vezi si: Un bebeluș a murit într-un accident cu impact frontal la Hunedoara. Bunica îl ținea în brațe | Demamici.ro

Măsuri de siguranță pentru copil. Orice părinte trebuie să le știe

Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie. Topul celor mai importante masuri de siguranta pentru copil, utile in prevenirea accidentarilor. Sfaturi esentiale pentru orice parinte.

Măsuri de siguranță în masină

  • copilului ii este permis sa stea pe scaunul din dreapta doar daca inaltimea lui depaseste 130 cm.
  • scaunele pentru masina destinate copiilor sub 2 ani trebuie sa fie folosite doar cand masina se afla in miscare.
  • partea superioara a centurii trebuie sa fie pozitionata peste pieptul si umarul copilului. Cea inferioara trebuie sa fie asezata de-a lungul coapselor.
  • tineti departe de copil recipiente cu mancare sau bautura calde, care ar putea sa se verse.
  • Scoateti geaca copilului inainte de a-l pune in scaunul de masina

Vezi si: O fetiță de 3 luni, transportată în landou, a murit într-un accident rutier la câteva ore după ce a fost botezată | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni