5 moduri de a vorbi cu copilul tău pentru a-i spori inteligența | Demamici.ro

Cercetătorii au descoperit că discuțiile cu copilul tau pot spori IQ-ul, vocabularul, înțelegerea verbală și succesul pe viitor.

Vrei să ai un copil inteligent? Știm cu toții răspunsul la această întrebare. Vrei să știi cum? Cel mai bun mod de a spori inteligența copilului începe cu mult înainte de vârsta când îl dați la școală.

Doar vorbind cu bebelușul tau îi poți crește IQ-ul, dezvoltarea limbajului și înțelegerea verbală. Conversația trebuie sa fie reală, nu doar zgomot de fundal.

Un studiu publicat în Journal Pediatrics a constatat că dezvoltarea unui copil poate fi îmbunătățită dacă părinții au discuții veritabile înainte ca acesta să împlinească vârsta de doi ani.

„Îngrijirea precoce a copiilor nu este doar despre scutec și hrănire”, a declarat un co-autor al studiului, Jill Gilkerson, director de cercetare și evaluare la Colorado LENA Foundation, pentru CTVNews.ca.

„Trebuie să fie vorba de îmbunătățirea mediului lingvistic al copilului pentru a ajuta la dezvoltarea traiectoriilor.”

Studiul a constatat că vorbirea timpurie și interacțiunea pot fi folosite pentru a prezice limbajul de vârstă școlară și abilitățile cognitive cum ar fi abilitățile de memorie și de raționament care îl vor ajuta să intre în școală mai bine pregătit și să contribuie la succesul său.

Cinci moduri de a vorbi cu bebelușul tau:

1. Copiii vor învăța cum să folosească limbajul

Legătura dintre limbă și IQ este „absolut precisă”, a declarat Sara Piekarski, un patolog de limbaj de vorbire din Tucson, Arizona, pentru Healthline.

„Când un copil crește într-un mediu bogat în limbi, el modelează modul în care înțelege, vizualizează și folosește limba. Ca părinți, conducem exemplul, iar copiii noștri dezvoltă în mod natural aceleași metode și folosirea limbii, chiar și la o vârstă fragedă „.

2. Calitatea lucrurilor vorbite

Modul în care vorbești cu copilul tău este cu adevărat important. Nu folosiți tot timpul cuvinte copilărești când vorbiți cu copiii dvs. Copiii din studiul cărora părinții au folosit un vocabular divers au cunoscut o varietate mai mare de cuvinte.

3. Conversațiile te conectează cu copilul

Acest lucru se întâmplă în mod natural. Dacă discuți cu copilul, legatura pe care o creezi cu el devine mult mai puternica.

Potrivit Parenting NI, copiii mici care au o relatie buna cu părinții lor au o șansă mai mare de a dezvolta relații fericite și sănătoase cu ceilalți și pun bazele unei mai bune aptitudini sociale și academice.

4. Conversațiile în două direcții influențează și abilitățile nonverbale

Cercetătorii de la Universitatea din York au descoperit că cei care au fost expuși la conversații ale adulților și-au mărit abilitățile nonverbale, inclusiv raționamentul, înțelegerea numerelor și conștientizarea formei. Toate acestea sunt elemente necesare pentru școală.

5. Lectura, povestirea și cântatul contează și ele

Experții recomandă să citiți copilului de la naștere. Discutați despre imaginile din cărți și despre ce se poate întâmpla în continuare. Când copilul poate, lăsați-l să țină cartea și să întoarcă paginile.

Copiii pot fi învățați care sunt literele. Citirea poate fi un timp liniștit împreună și va îmbunătăți legătura dintre voi. Cântați cântece atunci când vă aflați în mișcare, în parc sau în mașină.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

22 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni