Un bebelus de cateva saptamani a murit dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus | Demamici.ro

Un bebelus de cateva saptamani a murit dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Ned Lamont, Guvernatorul statului Connecticut, Statele Unite ale Americii, a facut publica informatia cu privire la moartea unui sugar de doar cateva saptamani. Copilul a murit din cauza complicatiilor suferite dupa ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Cu o tristete imensa in suflet, confirmam primul deces pediatric din Connecticut, legat de COVID-19. Un nou-nascut de 6 saptamani din zona Hartford a fost adus la spital in stare de inconstienta. Bebelusul nu a putut fi resuscitat”, a declarat oficialul. Potrivit guvernatorului, copilul a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

„Este devastator. Credem ca este una dintre cele mai tinere victime ale coronavirusului de peste tot in lume”, a scris Ned Lamont.

„Acest virus ii ataca pe cei mai fragili dintre noi, fara pic de mila. Aceasta situatie trage un semnal de alarma in legatura cu importanta izolarii la domiciliu si a pastrarii distantei sociale. Vietile noastre si vietile altora depind de aceste reguli, la propriu. Rugaciunile noastre se indreapta catre familia indurerata”, a adaugat guvernatorul.

Initial, Lamont a spus ca bebelusul avea 6 saptamani, insa Luke Bronin, primarul din Hartford, a declarat ca fetita avea 7 saptamani, dupa cum raporteaza NBC Connecticut.

Inainte de decesul fetitei, cea mai tanara persoana care a murit in Connecticut avea 35 de ani. Pe data de 23 martie, un alt caz a fost inregistrat in Illinois, cand un bebelus de 9 luni si-a pierdut viata.

Vezi si: Bebelus, sub un an, a murit dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus | Demamici.ro

Oficiali din domeniul sanatatii le cer parintilor sa ia in serios regulile de distantare sociala. Chiar pana acum s-a dovedit ca noul coronavirus nu are un impact atat de puternic in randul copiilor, iata ca in ultima perioada tot mai multe cazuri se inregistreaza in randul minorilor.

Un bebelus de cateva saptamani a murit dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Cum iti poti proteja copilul de COVID-19

Doctorul Aaron Milstone, pediatru la „Johns Hopkins Children’s Center” si specialist in boli infectioase in cadrul Spitalului „Johns Hopkins”, sustine ca cea mai buna metoda de a-i proteja pe copii de coronavirus este evitarea expunerii. Asta inseamna statul in casa si evitarea oricarui contact cu persoane care nu locuiesc sub acelasi acoperis, care sunt bolnave sau care ar fi putut intra in contact cu alte persoane bolnave.

„Copiii sunt expusi la COVID-19, iar virusul poate patrunde in organismul lor prin ochi, nas, gura si poate ajunge la plamani. Acest lucru se intampla cand o persoana infectata din apropiere stranuta, tuseste. Picaturile din aer pot ajunge pe fata copilului, pe maini sau pe suprafete”, a explicat Dr. Milstone.

Vezi si: Fetita de 2 luni, conectata la ventilator, dupa ce a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Vezi si: Lupta unei mame cu sistemul medical din Romania: „Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni