Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19. Fetita de 17 zile este cel mai tanar pacient, din China, care s-a vindecat de noul coronavirus.

Bebelusul s-a nascut in Wuhan (locul in care a fost depistat pentru prima data COVID-19), dintr-o mama infectata. In ziua in care s-a nascut, bebelusul a fost transferat la Spitalul de Copii din Wuhan, unde a fost testata pozitiv pentru virusul COVID-19.

Xiao Xiao avea o infectie respiratorie si probleme cardiace minore, a declarat Dr Zeng Lingkong, seful sectiei de Neonatologie de la Spitalul de Copii din Wuhan.

Medicii nu i-au administrat antibiotice. „Nu avea dificultati mari in respiratie, nu tusea si nici nu avea febra, astfel incat a primit tratament doar pentru problemele cardiace”, a declarat Dr Zeng pentru un post de televiviune din China.

Vezi si: O tanara si bebelusul de 7 luni, suspecti de coronavirus. Alerta la Alba Iulia | Demamici.ro

Dupa ce i-au fost facute 3 teste consecutive, toate fiind negative, micuta a fost externata. Bebelusul s-a vindecat si de coronavirus, dar a scapat si de problemele cardiace cu care a venit pe lume. „A crescut mai mare. A luat bine in greutate,” a adaugat cadrul medical care s-a ocupat de cazul lui Xiao Xiao.

Doctorii din China iau in considerarea ipoteza conform careia coronavirusul poate fi transmis de la mama la fat, in timpul sarcinii.

La inceputul lunii februarie, un copil nascut dintr-o mama infectata cu noul coronavirus a fost confirmat ca purtator al bolii la 30 de ore dupa venirea sa pe lume. „Acest lucru trage un semnal de alarma si ne face atenti la o noua posibila ruta de transmitere a virusului, de la mama la fat”, a declarat Dr Zeng, potrivit Daily Mail.

COVID-19 a omorat 2592 de persoane in China si a infectat alte 77.000, paralizand economia tarii. Cel mai in varsta pacient care s-a vindecat de coronavirus, in China, este o femeie de 96 de ani care si-a revenit dupa 3 zile petrecute la Terapie Intensiva.

La nivel global, epidemia cu noul coronavirus a ucis cel putin 2628 de oameni si a infectat alti 79.700.

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

In cazul copiilor, coronavirusul nu s-a dovedit la fel de periculos ca in randul adultilor. Pana la data de 24 februarie au fost confirmate 12 cazuri de imbolnaviri cu noul coronavirus la copii.

Cadrele medicale sustin ca in cele mai multe dintre cazuri, viata copiilor nu a fost pusa in pericol. Mai mult decat atat, in urma unui studiu intreprins de o echipa de cadre medicale de la Universitatea Wuhan din China, s-a ajuns la concluzia ca in majoritatea cazurilor de coronavirus la copii, forma bolii a fost una usoara si nu au existat complicatii.

SFATURI DE SANATATE PUBLICA. RAMAI SANATOS SI PROTEJEAZA-TE IMPOTRIVA INFECTIILOR!

  • Spălați-vă des pe mâini folosind apă și săpun sau soluție alcoolică de curățat
  • Acoperiți-vă gura și nasul cu o mască medicală, batistă sau folosiți plica cotului atunci când tușiți sau strănutați
  • Spălați-vă pe mâini după aceea și aruncați masca sau batista.
  • Evitați contactul personal apropiat cu persoanele ce prezintă febră și tușesc sau strănută și mergeți la medic dacă aveți febră, tușiți sau aveți dificultăți in respirație.
  • Dacă vă îmbolnăviți în timp ce călătoriți, cereți ajutor medical cât mai repede și informați personalul sanitar despre istoricul de călătorie
  • Atunci când vizitați piețe unde se comercializează animale vii, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și cu suprafețele care au fost în contact cu aceste animale
Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni