S-a crezut ca baietelul din Valenii de Munte a murit asfixiat cu mancare, dar rezultatele autopsiei au scos la iveala altceva | Demamici.ro

UPDATE: Rezultatele autopsiei baietelului din Valenii de Munte au scos la iveala adevarata cauza a mortii. Pe certificatul medical constatator al decesului, in dreptul cauzelor decesului sunt mentionate: insuficienta respiratorie acuta si pneumonie acuta.

UPDATE: Dumitru Yanis Alin se numeste baietelul care a murit asfixiat. Micutul traia impreuna cu parintii si bunica intr-o casuta modesta din Valenii de Munte.

Tatal era mai mereu plecat la munca, pe santiere, iar copilul era crescut de mama si bunica. Casa familiei Dumitru nu este racordata la energie electrica si nici la gaze, din cauza datoriilor.

sursa foto: observatorulph.ro

Un copilas dintr-o familie din Prahova, in varsta de 1 an si 2 luni, a murit asfixiat. Se pare ca micutul a primit la masa paste fierte cu care s-ar fi inecat. Mama copilului a fost cea care a sunat la serviciul de ambulanta, pe 18.04., in jur de ora 13:00.

In apelul la 112 femeia a spus ca micutul s-ar fi inecat. Cadrele medicale au descoperit in caile respiratorii ale copilului resturi alimentare.

In ciuda procedurilor de resuscitare de zeci de minute, copilul nu a putut fi salvat. Trupul micutului a fost dus la Serviciul de Medicina Legala unde i se va face autopsia. Legistii vor stabili cu exactitate care a fost cauza mortii. Mama este anchetata de autoritati.

Obstructia cailor aeriene poate surveni in urma inecarii cu lapte, lapte digerat, mancare atunci cand se incepe diversificarea. Multe mame care opteaza pentru autodiversificare (BLW) experimenteaza frica de inec a bebelusului, motiv pentru care e foarte util sa stie ce sa faca in cazul in care copilul se ineaca cu mancare.

Manevra Heimlich, aplicata corect, poate face diferenta intre viata si moarte. Interventia asupra copiilor sub un an (sugari) va fi diferita de cea aplicata copiilor peste aceasta varsta. Cum se aplica VIDEO – AICI!

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni