Adela Popescu si-a retras baietelul cel mare de la gradinita: „Bine am procedat tinandu-l pe langa casa!” | Demamici.ro

Adela Popescu a nascut in decembrie 2018 cel de-al doilea copil al cuplului, un baietel perfect sanatos care a venit pe lume pe cale naturala.

Cel de-al patrulea membru al familiei a schimbat viata parintilor, dar si pe a fratiorului cel mare. Adela Popescu (31 ani) si Radu Valcan (40 ani) au decis sa-l retraga pe Alexandru de la gradinita. Parintii au luat aceasta hotarare influentati si de epidemia de gripa.

Nu au vrut sa riste ca prin viata in colectivitate a lui Alexandru sa se imbolnaveasca bebele. Dupa aproape 4 luni de cand au luat decizia de a a-si retrage baietelul de la gradinita, Adela sustine ca a fost cea mai buna solutie.

„Trag acum concluzia ca tare bine am procedat tinandu-l pe langa casa in toata aceasta perioada. Mai ales ca stiti si voi ce dementa a fost cu epidemia de gripa si altele. Bebelusul era prea mic sa riscam. Dar sa va spun cum a trecut.

In primul rand dupa nici o saptamana de stat acasa au disparut mucii de tot. (…) Acum sa va vorbesc putin despre cum am reusit sa gestionam relatia fratiorilor. Alexandru pare ca il place mult. Asta si pentru ca, cred eu, am procedat corect in anumite situatii. Spre exemplu:

Daca eu si Alexandru ne jucam in sufragerie si din dormitor auzeam ca fratiorul s-a trezit, inghiteam in sec un minut pana cand Alexandru imi atragea singur atentia rugandu-ma sa ma duc la el. In felul asta el intelegea ca a fost dorinta lui sa ma duc, nu ca am ales sa las joaca noastra in favoarea fratiorului. (…)

Ne-a testat permanent din primul moment in care am intrat cu bebe in casa, dar dupa ce s-a lamurit ca “suntem ai lui” in continuare s-a relaxat total.

Il pupa de fiecare data cand il vede. De multe ori o face demonstrativ, dar l-am surprins si cand nu stia ca este vazut, facand acelasi lucru.

In clipa asta simt ca ar putea sa ii faca rau doar din greseala, dar cu toate astea alegem sa nu ii lasam nicio clipa impreuna nesupravegheati. Cred ca a fost bine si din puctul asta de vedere ca Alexandru a petrecut timp mult cu noi si ca nu a mai mers la gradinita.

A putut sa se obisnuiasca cu situatia asa cum este ea, prin prezenta sa si nu prin absenta”, a scris Adela Popescu pe blog.

Dupa 4 luni pe care le-a petrecut acasa, Alexandru a fost dus din nou la gradinita. In ciuda absentei indelungate, baietelul s-a reacomodat repede si nu riposteaza in niciun fel, chiar daca petrece in colectivitate ore bune.

„Treaba e ca de doua zile a inceput din nou gradinita. Ii place, sta la program lung, nu a plans si nici nu cred ca o va mai face. Pare pregatit. Vedem cu mucii si virozele.

Cu toate astea baiatul avea nevoie de copii, de reguli dincolo de casa, de informatii pe care poate noi nu avem dibacia sa i le oferim si de pasi rapizi catre independenta pe care doar un “loc al lui” i-l poate oferi. Vedem ce o mai urma.”, a adaugat prezentatoarea TV.

Adela Popescu si Radu Valcan s-au cunoscut in timpul filmarilor pentru telenovela „Iubire si onoare” si s-au casatorit in mare secret in anul 2015. Cei doi aveau o relatie de 5 ani cand au decis sa-si uneasca destinele.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână