Virozele de toamna. Cum ajuti copilul sa se fereasca de ele | Demamici.ro

Virozele de toamna. Cum ajuti copilul sa se fereasca de ele. Odata cu racirea vremii, sistemul imunitar este pus la incercare.

Raceala si gripa apar cu precadere toamna, exact cand cei mici intra in colectivitate. Tocmai din acest motiv trebuie sa stii ce se poate face pentru a minimiza riscul imbolnavirii copilului in colectivitate.

Virozele de toamna. Cum ajuti copilul sa se fereasca de ele

Virozele de toamna pot fi raceli, gripe, bronsite, rinite alergice, sinuzite bacteriene acute sau faringite si se caracterizeaza printr-un cumul de simptome asemanatoare, localizate la nivelul tractului respirator superior.

Cu cat copilul este mai mic in varsta, cu atat riscul infectiilor tractului respirator inferior, al cailor respiratorii si al plamanilor este mai mare.

Transmiterea virozelor

Un virus poate cauza imbolnavirea o singura data, dar pentru ca exista multe tipuri de virusuri, copilul poate contracta viroze de mai multe ori in timpul sezonului rece.

Virozele respiratorii se pot transmite prin contact direct cu persoana contaminata, prin contact indirect sau pe calea aerului.

Simptomele virozelor de toamna

De cele mai multe ori simptomele includ:

  • Inflamarea mucoasei nazale
  • Nas infundat
  • Secretii nazale
  • Stranut
  • Dureri in gat
  • Dureri de cap
  • Ochi inrositi
  • Febra

Tusea poate fi si ea un simptom uneori, insa spre sfarsitul virozei, atunci cand restul simptomelor se estompeaza. Virozele de toamna tin in medie aproximativ 7 zile, sau uneori mai mult, daca imunitatea copilului este foarte scazuta.

Tratamentul virozelor de toamna nu le scurteaza ca perioada, insa are rolul de a ameliora simptomele in functie de tipul virozei. Raceala se vindeca fara tratament, exceptie o fac situatiile in care dureaza mai mult de doua saptamani, cand poate necesita administrarea de medicamente.

Metode de prevenire

Cea mai importanta masura pe care o poti lua pentru a proteja copilul de contractarea virozelor de toamna este sa il inveti importanta unei bune igieni a mainilor, folosind apa si sapun.

In plus, este recomandata evitarea atingerii ochilor si a gurii cu mainile murdare, astfel cel mic poate preveni contaminarea sa si a celor din jurul sau.

Intarirea si pregatirea sistemului imunitar pentru anotimpul de toamna este o alta masura de preventie importanta pe care o poti adopta din dorinta de a te feri pe tine si familia ta de neplacutele viroze de sezon.

Alimentele bogate in Vitamina A si C, precum vinete, ardei gras, dovleac, mere, pere, citrice, nuci si seminte de floarea soarelui si ciuperci, contin elemente esentiale in imunizare si antioxidanti naturali. Alimente precum iaurtul, varza murata, laptele de soia sau ciocolata neagra contin probiotice, adica bacterii bune care vor intari organismul.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână