Sotia lui Alex Dima a murit de cancer inainte ca fetita lor sa implineasca 2 ani | Demamici.ro

Alex Dima este una dintre cele mai longevive si apreciate figuri din media romaneasca. Cu toate ca este renumit, apreciat si cunoscut in special pentru reportajele deosebite din cadrul emisiunii „Romania, te iubesc”, de pe PRO TV, putini sunt cei care cunosc povestea de viata a jurnalistului.

Alex Dima a fost rezervat in ceea ce priveste viata lui privata si rareori a facut dezvaluiri despre situatia crunta prin care a trecut in urma cu 11 ani, cand a ramas vaduv. La doar 1 an si 6 luni dupa ce-a devenit mama, sotia lui Dima s-a stins. A pierdut lupta cu cancerul, boala pe care a descoperit-o prea tarziu din cauza unui medic.

„N-am ştiut, i s-au dat nişte creme, la vremea respectivă. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim. Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte….

Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi în judecată şi colegiul medicilor l-au oprit să mai fie doctor. (…) Puteam să mă lupt, cumva îmi reproşez că nu am luptat cu armele mele, dar am vrut să fiu un cetăţean corect şi pe ea oricum nu o mai aduceam înapoi”, a povestit Alex Dima intr-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM.

Fiica sa, Sara, a fost sprijinul lui Alex. Ea i-a dat putere sa poata merge mai departe. „E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta”, a adaugat Dima.

A avut ciuda pe Romania pentru ca aici, un doctor incompetent nu a descoperit la timp boala femeii pe care o iubea. „Când am aflat ce se întâmplă, chiar nu se mai putea face nimic. Am fost pe afară, prin străinătate. Din momentul în care am aflat, au mai fost şase luni”.

Dupa aceste luni crunte a urmat o perioada la fel de grea, cea de a invata sa traiasca fara mama fetitei sale. De peste 10 ani, Alex Dima este si mama si tata pentru fetita sa. In ciuda programului incarcat, jurnalistul incearca sa-i dedice cat mai mult timp.

„Mi-a zis odată, cred că avea doi ani jumătate-trei, m-a luat de mână şi mi-a zis tu eşti ca o mamă pentru mine. Ne-am oblojit rănile unul la altul. Am încercat să fiu şi mamă pentru ea… „, a adaugat Alex Dima.

„Sara stie tot ce s-a intamplat. A aflat treptat. Sotia mea spunea: „Daca ar fi sa mor… ” pentru ca stia ca se va intampla lucrul asta. „as vrea sa mor acum cand copilul nu constientizeaza”.

Sara a inceput sa puna intrebari. Nici nu vorbea foarte bine la vremea aia. Punea intrebari. I-am spus ca a plecat cu Doamne-Doamne”, a adaugat Alex Dima, cu vocea tremuranda.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni