O fetita de 8 luni a ajuns in stare grava la spital dupa ce a facut rujeola | Demamici.ro

Fainy Sukenik crede in vaccinare si cei 4 copii ai sai sunt vaccinati la zi. Tocmai din acest motiv, mama este extrem de furioasa ca bebelusul ei a facut rujeola. Prea mica sa poata fi vaccinata, Shira Goldschmidt, in varsta de 8 luni, a facut complicatii din cauza virusului si a necesitat spitalizare.

Atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Israel, unde Sukenik locuieste, au inceput sa apara focare de rujeola dupa ce din ce in ce mai multi parinti au inceput sa refuze sa-si vaccineze copiii.

„Sunt foarte nervoasa si frustrata. Pe Facebook am scris un mesaj catre antivaccinisti: „Ne raniti copiii din cauza alegerii voastre””, a declarat Sukenik pentru CNN.

Specialistii in boli infectioase sustin ca acelasi scenariu a inceput sa se aplice si in SUA. Antivaccinistii care au ales sa nu le faca vaccinurile copiilor lor vor raspandi rujeola in randul bebelusilor sub 1 an.

Chiar daca parintii acestora sunt pro vaccin, micutii se vor imbolnavi pentru ca sunt prea mici si nu pot fi vaccinati inca impotriva rujeolei. „Este absolut inevitabil. Virusul este atat de contagios incat un bebelus sub 1 an poate lua virusul daca intra intr-o camera in care o persoana cu rujeola a stat cu 2 ore inainte”, a declarat Dr. Peter Hotez, expert in vaccinare de la Baylor College of Medicine in Houston.

Povestea bebelusei Shira

Shira Goldschmidt s-a imbolnavit in decembrie 2018. A inceput sa-i curga nasul si a facut febra 40 grade Celsius. Parintii au dus-o la doctor, insa li s-a spus ca este o raceala si ca isi va reveni curand. Dupa cateva zile au inceput sa-i apara bubitele rosii. „Nu avea bubite doar pe o anumita parte a corpului, ci peste tot: in gura, intre degete. Am experienta ca mama, dar niciodata nu am mai vazut asa ceva. Am fost foarte inspaimantata”, a declarat mama fetitei.

In scurt timp au inceput sa apara si alte simptome. Shira nu putea sa manance, cu greu bea lapte, respiratia era greoaie si devenise atat de molesita incat abia isi putea tine capul. Sukenik si sotul sau au dus-o pe Shira de urgenta la spital unde a fost izolata si i s-au administrat fluide, intravenos.

„Sa vorbim pentru o clipa despre libertatea de alegere si despre cei care cred ca vaccinarea tine de diavol si este sursa raului. Fiecare are dreptul sa creada in orice, dar trebuie sa ia in considerare si pretul pe care noi trebuie sa-l platim din cauza alegerilor lor”, a spus Sukenik.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână