Cum imi dau seama ca bebelusul are colici? Nu va tratati copiii dupa ureche!

Cum imi dau seama ca bebelusul are colici? Simptome ale colicilor

De regula doctorii vorbesc despre regula de 3: daca plange mai mult de 3 ore pe zi, 3 zile pe saptamana, 3 luni, atunci putem spune ca bebelusul a dat de nesuferitii colici. Nu exista un singur motiv al aparitiei colicilor, ci un cumul de factori. Sistemul digestiv imatur, nepregatit inca pentru procesarea hranei primite, alimentarea haotica a bebelusului: prea des sau faptul ca micutul nu este ridicat dupa fiecare masa pentru a scoate aerul sunt factori care pot duce la aparitia durerilor de burtica.

Unii specialisti vorbesc si despre importanta pe care o are alimentatia mamei si despre faptul ca aceasta ar trebui sa renunte la anumite alimente cat timp alapteaza. Vorbim aici despre legume crude, fructe, fasole, bauturi carbogazoase, dulciuri, cafea sau ciocolata. Aceleasi studii evidentiaza faptul ca unul din 5 copii ar suferi de colici in primele 3 luni de viata.

Exista insa si date care dau un procentaj de 40% pentru micutii chinuiti de durerile de burta. Daca bebelusii vostri sufera de colici, nu va speriati. Orele continue de plans neconsolat nu-i impiedica sa ia in greutate si nu au nicio influenta in dezvoltarea normala a copilului. Daca durerile de burta ale bebelusului continua si dupa lunile 3-4, daca micutul are in continuare multe gaze si plange neconsolat ore in sir, ar fi bine sa consultati un doctor. E posibil sa sufere de o anumita intoleranta cum sunt cele la lactoza sau gluten.

Nu ignorati semnele pe care vi le dau copiii vostri si nu-i tratati dupa ureche. O ecografie abdominala sau analizele de sange sau cele la scaun pot spune cu exactitate daca au vreo afectiune, iar tratamentul pe care trebuie sa-l umeze micutul TREBUIE sa fie stabilit doar de un cadru medical avizat. Nu plecati urechea la mame, soacre, prietene, vecine care va spun: „da-i asta ca sigur ii trece. Si copilul meu a facut la fel”. Micutii sunt diferiti si simptomele pe care le are unul pot indica o cu totul alta afectiune in cazul copilului tau.

Vezi AICI remedii impotriva colicilor! Ce sa faci pentru nopti linistite

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

13 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni