clickpentrufemei.ro

Primii gemeni nascuti dintr-o mama infectata cu COVID-19. Imagini de la maternitatea din Spania | Demamici.ro

Primii gemeni nascuti dintr-o mama infectata cu COVID-19. Imagini de la maternitatea din Spania. Carolina si Lucas au venit pe lume ca niste adevarati invingatori. Sunt primii frati gemeni care au venit pe lume din pantecele unei mame diagnosticate cu COVID-19.

Nasterea a fost una cu mari emotii, atat pentru familie, cat si pentru medici.

Evenimentul a atras atentia publicatiei locale El Mundo. Un fotograf a stat alaturi de mama testata pozitiv in orele de travaliu si dupa venirea pe lume a copiilor, si a realizat un reportaj foto emotionant.

Primii gemeni nascuti dintr-o mama infectata cu COVID-19. Doua vieti au venit pe lume intr-un moment in care vietile multora s-au oprit

Carolina si Lucas s-au nascut in data de 16 aprilie. Fetita a fost mai curajoasa si a venit prima pe lume, la ora 19:56. La nici 15 minute dupa, la 20:08 i s-a alaturat si Lucas, fratiorul ei.

Ei sunt primii gemeni nascuti in pandemie care provin de la o mama testata pozitiv pentru noul coronavirus. La nivel mondial, este al doilea caz de acest gen.

In ziua in care urma sa devina mama medicii au venit cu o veste proasta

Mama copiilor, Asun, a aflat ca este testata pozitiv in aceeasi dimineata cand a ajuns la spital pentru a naste. Medicii au aplicat in cazul ei protocolul prevazut pentru mamele pozitive cu coronavirus.

Asun a ramas singura la spital si a asteptat. Tot ce voia era sa-si tina in brate bebelusii si sa-i vada bine.


Putin mai tarziu, tatal copiilor a solicitat sa fie, totusi, alaturi de sotia lui in aceste momente. Pregatiti si pentru astfel de situatii, medicii i-au condus pe cei doi soti intr-o sala de nasteri special amenajata pentru posibilele paciente pozitive cu COVID-19, care urmeaza sa nasca.

Sala de nastere destinata gravidelor infectate cu COVID-19 este la fel ca oricare alta, insa pozitionata intr-un loc ceva mai ferit din maternitate. Singura diferenta este ca medicii isi lasa la iesire echipamentele de protectie, iar astfel se evita o posibila raspandire a virusului in spital.

Moasa si medicul anestezist isi fac treaba la fel ca in cazul oricarei alte nasteri, doar ca de data aceasta sunt mult mai bine protejati, atat cu masca, cat si cu viziera.

Din fericire, mama gemenilor s-a prezentat la spital asimptomatica si nu a acuzat stari de rau cauzate de noul coronavirus si nici nu a acuzat probleme respiratorii.

Gravida cu COVID-19. Regula importanta de la nastere

Asun, mama gemenilor, l-a avut alaturi de ea pe Jorge, tatal copiilor. Medicii au stabilit ca Jorge este singurul caruia ii este permis sa aiba contact fizic direct cu pacienta.

Pe parcursul nasterii, barbatul a stat nedezlipit de sotia lui si nu i-a dat drumul la mana.
In momentul in care gravida a ajuns la dilatatia maxima, au intrat in sala de nastere si medicii ginecologi. In total, sapte cadre medicale au asistat-o pe Asun sa isi aduca gemenii pe lume in siguranta.

Primii gemeni nascuti dintr-o mama infectata cu COVID-19. Gemenii Carolina si Lucas s-au nascut perfect sanatosi

Momentul in care cei doi frati au venit pe lume a fost unul emotionant pentru toti cei prezenti din sala.

Mama copiilor a avut ocazia sa isi tina la piept bebelusii si sa ii auda cum scancesc. Si-a ascuns emotia dupa masca de protectie pe care a fost nevoita sa o poarte, astfel incat, sa nu existe riscul de a le transmite copiilor infectia cu coronavirus.


Bebelusii s-au nascut perfect sanatosi si au iesit negativ la testul pentru COVID-19.
Mai mult, Asun a putut sa-si alapteze bebelusii, deoarece medicii au stabilit ca nu exista niciun risc de transmitere a virusului prin lactatie.

Mai mult, ei au incurajat aceasta practica, fiind cea mai buna metoda de a stimula productia de anticorpi la nou-nascuti.

Povestea gemenilor Carolina si Lucas si a mamei lor s-a transformat in povestea momentului pe paginile publicatiilor din Spania.


Bebelusii au reusit sa readuca un suras de speranta in inimile spaniolilor, una dintre tarile vestice cel mai greu incercata de aceasta pandemie.


Odata cu nasterea lor, Carolina si Lucas au devenit invingatori si dorinta lor de a trai a facut ca nimic sa nu le stea in cale, nici macar cel mai periculos „inamic invizibil” cu care s-a confruntat omenirea in ultimii ani.

sursa: elmundo.es

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni