Știri interne

Povestea Marianei, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol | Demamici.ro

Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când trupele ruse au invadat teritoriul țării vecine. Din acea zi sumbră, mii de oameni au murit și alte câteva sute de mii au părăsit țara, speriați pentru viața lor și a apropiaților. Atacurile rusești s-au întețit, iar în ultimele zile civilii au devenit ținte ale bombardamentelor. Printre clădirile lovite de bombe s-a numărat și o maternitate din Mariupol. Clădirea a fost distrusă în întregime, după cum a anunțat Consiliul Local din orașul-port la Marea Azov, informație publicată de publicația ucraineană Ukrainska Pravda.

Povestea Marianei, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol

Printre victimele atacului de la maternitatea din Mariupol s-a numărat și Mariana, o tânără ucraineancă cunoscută în online sub numele de gixie_beauty. Peste 65.000 de persoane îi urmăresc postările pe contul de Instagram, Mariana fiind o influenceriță cunoscută în comunitatea locală și națională ucraineană. Pe 10 martie, ziua în care a avut loc atacul, tânăra se afla internată în maternitatea din oraș. Rachetele au distrus în totalitate spitalul, transformând clădirea într-un morman de dărâmături. Imaginile cu tânăra rănită au ajuns virale. Autoritățile rusești au reacționat în mediul online, susținând că imaginile nu sunt autentice și că maternitatea nu era de fapt o maternitate, ci o bază militară. Subiectul a fost abordat în detaliu de jurnalistul Vitalie Cojocari, pe pagina sa de Facebook.

„Mariana locuiește în Mariupol și este sau era ceea ce se numește Beauty Influenceriță. Acum mai bine de 2 săptămâni tânără avea o singură grijă, să fie gata pentru primul ei copil.
Doar că a venit războiul. Grijile s-au înmulțit chiar înainte de marele eveniment din viața sa. A treia zi de ziua femeii, pe 10 martie, Mariana era internată în maternitatea din oraș, când au început să cadă rachetele.

Spitalul a fost distrus. Autoritățile din Ucraina au anunțat că au murit trei persoane, iar printre acestea a fost și un copil.
Mariana a scăpat de moarte, la fel și bebelușul ei nenăscut. Pozele în care apare însângerată, coborând niște scări distruse, apoi în fața spitalului – au făcut înconjorul lumii. Mariana a devenit încă un simbol al invaziei rusești în Ucraina.

Rușii au denunțat însă aceste poze, numindu-le fake. Prin gura lui Lavrov am auzit că soldații ruși ar fi bombardat o fostă maternitate. Că în spital nu era nici urmă de lăuze, femei aproape de termen. Maternitatea ar fi fost o bază militară, spunea Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe șocând opinia publică internațională.

La scurt timp, postul public de televiziune din Rusia a pus pe post un material în care încerca să demonstreze că maternitatea nu este maternitate, ci bază militară ucraineană. Rușii de la Pervâi Kanal au prezentat ca dovezi ale informațiilor lui Lavrov imaginile de după bombardament din maternitate, când toată lumea a fost evacuată. Postul de televiziune susține că nu se văd urme de sânge, că nu ar fi fost nici urmă de copii în spital și reiau teza că era bază militară.

Povestea Marianei, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol

Dar care este legătura cu Mariana? Pervâi Kanal o prezintă pe tânără, spune că este fashionist blogger, că a fost singura gravidă pozată în maternitate, că totul este aranjat pentru a părea că rușii au bombardat o maternitate.

Teza maternității transformate în bază militară a fost reluată și pe conturile de Facebook și de Twitter ale ambasadei Ruse din Marea Britanie. Argumentul folosit este același, că tânăra din poze este beauty blogger. Postările au fost ulterior șterse de Facebook și de Twitter, scrie Ria Novosti.

Jurnaliștii ucraineni de la UNIAN scriu că Mariana a născut ieri, în jurul orei 22.00, o fetiță. Nu am mai multe detalii despre starea copilului și a femeii.
Povestea Marianei nu se termină aici. Contul ei de Instagram este plin acum de comentarii care vin din Rusia.

„Ai jucat foarte bine în filmul despre maternitatea bombardată!”, „Cu cât ți-ai vândut patria, madam?”, „Cât v-au plătit pentru sesiunea foto?”, sunt doar câteva dintre miile de comentarii. Nu știu dacă aceste comentarii sunt de la persoane reale din Rusia ori de la conturi false, celebrii trolli.

Se pare că Mariana nu are timp nici de Instagram, nici de comentarii pentru că nu a reacționat până acum la valul de bullying rusesc.”

Maternitatea din Mariupol, distrusă de bombele rusești. Trei persoane și-au pierdut viața

Pe 10 martie, maternitatea din Mariupol a fost lovită de rachetele rusești, fiind distrusă în totalitate. În urma atacului, 17 persoane au fost rănite, iar 3 și-au pierdut viața. Însuși președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre atrocitatea comisă de forțele ruse, cerând încă o dată închiderea cerului ucrainean. Potrivit presei internaționale, pe 10 martie, în urma atacului asupra maternității din Mariupol, cel puțin 17 persoane ar fi fost rănite (femei însărcinate, lăuze, copii, personal medical). Se pare că trei persoane și-au pierdut viața, printre care și o fetiță.

„Ce s-a întâmplat la maternitate este de o cruzime fără egal. Sper ca aceste crime de război să fie pedepsite și autorii lor să ardă în iad”, a scris primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, pe Telegram.

„Mariupol. Lovitură directă a trupelor ruse într-o maternitate. Oameni, copii sunt sub dărâmături. O atrocitate! Cât timp va mai fi lumea complicele care ignoră teroarea? Închideți spațiul aerian chiar acum! Opriți crimele!”, a fost reacția președintelui ucrainean.

Vezi și: Un băiețel din Ucraina trece granița singur și plânge în hohote VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii | Demamici.ro

Vezi și: Miracol în mijlocul războiului! O fetiță s-a născut într-o stație de metrou din Kiev, printre sute de oameni adăpostiți de teama bombardamentelor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână