Recenzii cărți

„Parenting conștient” – Susan Stiffelman – Recenzie | Demamici.ro

„Parenting conștient” – Susan Stiffelman – Recenzie. Cartea prezintă o serie de aptitudini care ajută la transformarea unui copil într-un adult lucid, sigur pe sine și afectuos. De asemenea, autoarea evidențiază instrumentele cheie care ajută părinții să își crească și să își educe copiii conștient, răspunzând flexibil și dând posibilitatea de a alege, în locul unei reacții generate de frustrare, mânie sau spaimă.

Atunci când relația noastră cu copiii este guvernată de implicarea și conștientizarea noastră din tot sufletul, aceștia sunt mult mai înclinați să apeleze la noi pentru îndrumare și sprijin, decât la prietenii lor.  Susan Stiffelman întărește această idee prin exemple practice: copiii care se simt iubiți, admirați și prețuiți – așa cum sunt ei – sunt mai motivați să facă ceea ce le cer părinții deoarece este în firea omului să coopereze cu cei de care se simte puternic legat în mod firesc.

„Parenting conștient” – Susan Stiffelman

„Copiii care au atașamente puternice și de nădejde față de cei pe care îi iubesc sunt mai capabili să facă față factorilor de stres din viață. Scriitorul Johann Hari citează dintr-un studiu care sugerează faptul că adicția reprezintă un rezultat al ruperii legăturilor, nu doar niște reacții chimice. Dacă nu putem crea o legătură unul cu altul, vom crea o legătură cu orice ni se ivește în cale”.

Autoarea amintește și de o altă carte a ei „PARENTING WITHOUT STRUGGLES”, în care sunt descrise 3 modalități de interacțiune ale părintelui cu copiii: căpitan, avocat sau dictator. Aceste exemple sunt detaliate în diferite capitole ale cărții.

Susan Stiffelman mai atrage atenția asupra unei teorii explicate în aceeași carte și împrumutată de la Elisabeth Kubler-Ross: pentru ca un copil să își dezvolte resursele interne de a face față condițiilor vieții, trebuie să i se permită să treacă prin etapa negării, furiei și negocierii atunci când nu poate primi ce își dorește, pentru ca, mai apoi, să treacă de la dezamăgire la acceptare.

„Nu creștem copii, ci adulți!”  – Psihoterapeutul, cu o experiență de peste 30 de ani în terapia de cuplu și de familie, conturează ideea conform căreia părinții trebuie să își privească propriii copii ca pe niște viitori adulți care învață să se descurce singuri și să capete încredere în forțele proprii.
Spre finalul cărții, autoarea a pus la dispoziție o serie de link-uri utile pentru documentare și o bibliografie foarte utilă în materie de parenting.

Un ghid pentru părinții de copii mici și mari!

Vezi și: „Nu există părinte perfect” – Recenzie. Toți părinții greșesc, acest lucru este normal și omenesc | Demamici.ro

Vezi și: „Nu există copii răi” – Recenzie | Demamici.ro

Vezi și: „Eu, o mamă (im)perfectă?”- Recenzie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

2 săptămâni