Recenzii cărți

Partener și tată: o carte pentru el – Jesper Juul – Recenzie | Demamici.ro

Partener și tată: o carte pentru el – Jesper Juul. Exact cum este prezentat și în titlu, lectura este pusă în valoare din perspectiva unui psihoterapeut de sex masculin care insistă asupra paternității.

Cartea face parte din colecția „Educație cu blândețe”, apărută la editura Univers, și conține 19 capitole scurte cât un articol plus o anexă în care sunt prezentate 12 cazuri.

Jesper Juul reușește să integreze în cele 176 de pagini ale cărții sale emoțiile și reflecțiile taților din practica lui de peste 40 ani de psihoterapie și încadrează la sfârșitul cărții relatările a 12 dintre aceștia. De aceea, exemplele practice reprezintă punctul cheie al acestei lecturi aparte.

Autorul face o paralelă între rolul tradițional, când implicarea tatălui era limitată deoarece trebuia să asigure traiul de zi cu zi al familiei, și rolul modern al tatălui în care acesta capătă un sens cu totul nou și potrivit. În același timp, rolul mamei era acela al îngrijirii și privea partea emoțională.

,,Tații au nevoie de o poziție clară în familie. Oamenii au mereu impresia că femeile sunt <mai bune>. Ele par să știe cum trebuie să fie mame, pe când bărbații nu știu ce înseamnă să fii tată.[…] Ce înseamnă să fii bărbat într-o relație și în familie?”

Teoria este prezentată prin cazuri concrete și exerciții utile, făcând astfel textul mai degrabă un îndrumar ușor de înțeles.

Aveți un prieten care urmează să devină tătic? Dăruiți-i această carte, poate o să vă mulțumească mai târziu. Sau poate nu o să vă mulțumească din orgoliu, dar sigur îl va ajuta mult de tot!

Vezi și: „Nu există părinte perfect” – Recenzie. Toți părinții greșesc, acest lucru este normal și omenesc | Demamici.ro

Vezi și: „Nu există copii răi” – Recenzie | Demamici.ro

Vezi și: „Eu, o mamă (im)perfectă?”- Recenzie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni