Știri interne

Parcurile, focare de infecții pentru copii. Cazurile de enterocolită au crescut alarmant în spitalele de pediatrie | Demamici.ro

Parcurile, focare de infecții pentru copii. Cazurile de enterocolită au crescut alarmant în spitalele de pediatrie. Parcurile și locurile de joacă pentru copii s-au transformat într-un pericol. Odată cu vremea călduroasă, numărul de cazuri de enterocolită, în rândul copiilor din România, au crescut și de cinci ori mai mult.

Părinții atrag atenția că locul preferat de joacă al celor mici s-a transformat în focare de infecții, iar drumurile la medicul pediatru au devenit tot mai frecvente.

Pe lângă pericolul căpușelor, medicii pediatri se confruntă acum cu tot mai multe cazuri de enterocolită în rândul celor mici, iar numărul de cazuri poate deveni copleșitor.
Părinții fac rândul pe holurile de la camera de gardă a spitalelor, cu cei mici în brațe, în așteptarea unui diagnostic.

Medicii nu fac față numărului mare de solicitări, mai ales că virusul se transmite foarte ușor și poate provoca forme severe de deshidratare.

Cazurile de enterocolită au crescut alarmant

„În situaţia în care într-adevăr este zgomotoasă simptomatologia şi cel mic nu se poate alimenta şi vorbim de scaune diareice, de greaţă, de vărsături, atunci va trebui să ajungă într-o cameră de gardă”, a declarat Adrian Marinescu – medic infecţionist, pentru Observator.

Principalul factor de risc al contaminării cu virusul care cauzează enterocolita o reprezintă igiena precară.

Parcurile publice contaminte, locurile de joacă neigienizate sau mâncarea de la tarabele din parc îi trimit pe cei mici pe mâinile medicilor.

Părinții sunt sfătuiți să fie precauți cu locurile în care igiena lasă de dorit, dar și cu termenele de valabilitate de la mâncare sau depozitarea corectă a alimentelor. O altă problemă sunt locurile verzi în care iarba nu a fost tunsă și îngrijită, iar astfel apar și mușcăturile de căpușă.

Medicii recomandă părinților să fie atenți în astfel de locuri și ca modalități de precauție, să se asigure că pielea copilului este acoperită cât mai mult.
Dacă nu se intervine la timp, o mușcătură de căpușă poate provoca simptome neplăcute.

„Dacă rămâne o perioadă mai lungă de timp, pot să apară reacţii alergice, mai ales în cazul copiilor, inflamaţia pielii, uneori chiar durere”, a declarat Radu Tincu – medic ATI-Toxicologie.

Vezi și: Enterocolita la bebelusi. Cauze, simptome si tratament | Demamici.ro

Vezi și: Sfaturi utile în cazul vânătăilor la copii. Care este diferența dintre echimoză și hematom | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

2 săptămâni