Știri

Un bunic de 84 de ani are grijă de nepoțică, într-un refugiu din Ucraina: „Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu” | Demamici.ro

Un bunic de 84 de ani are grijă de nepoțică, într-un refugiu din Ucraina: „Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”. Bunicul care își adoarme nepoțica a topit o întreagă Ucraină, după ce un video cu el a fost publicat pe pagina de TikTok a celor de la UNICEF Ucraina.

Jurnaliștii ucraineni au pornit pe urmele sale. Ei au aflat că îl cheamă Valentin Platov, are 84 de ani și este din satul Stepove, 50 de kilometri de Zaporojie.

L-au descoperit tocmai în vestul țării, la Ivano-Frankivsk. Bărbatul de 84 de ani condusese 1.000 de kilometri. „Am folosit pentru prima oară navigarea pentru mașină. Mă cam dor mâinile”, a spus Valentin Platov pentru televiziunea din Ucraina.

„Aveam o vie, aveam capre, găini, o grădină, nu mă gândeam că va fi un război aici”, a spus Valentin. Platov susține că, în momentul în care inamicul a ajuns în sat și a început să descarce armele, s-a gândit că, fiind civil, nu va păți nimic.

@unicef_ukraine Children in Ukraine need peace NOW! #stopthewar #children #ukraine #війнавукраїні #unicef ♬ Тихенько мовчати – Clavier

Un bunic de 84 de ani are grijă de nepoțică, într-un refugiu din Ucraina

Totuși, fiind unicul șofer din familie, n-a avut de ales și a plecat cu familia sa de acolo imediat după ce situația s-a întețit. „Am acceptat să plec doar pentru a-mi duce familia în siguranță”, a spus Valentin Platov, conform jurnaliștilor din Ucraina.

Ajunși inițial la Zaporojie, într-o tabără de refugiați unde au primit de mâncare și adăpost, Valentin a fost filmat în timp ce o legăna pe nepoțica sa.

„Un copil e un copil. Trebuie să fie legănat ca să poată să doarmă. Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”, a spus bărbatul.

Bunic Ucraina leagănă nepoțica. Din Zaporojie, familia a plecat în vest, spre Ivano-Frankivsk. Adică circa 1.000 de kilometri distanță față de satul lor. Acolo au găsit adăpost într-o biserică. Valentin Platov este decis să se întoarcă în satul său și să o ia de la capăt.

Vezi și: Povestea lui Sașa, băiatul de 9 ani care a pierdut totul în războiul din Ucraina: „Nu am mamă și nici tată”. Sute de români vor să îl adopte | Demamici.ro

Vezi și: Povestea Marianei, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol | Demamici.ro

Vezi și: Un băiețel din Ucraina trece granița singur și plânge în hohote VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni