O tanara de 22 de ani a murit dupa ce medicul i-a smuls, din greseala, organele interne, in timpul nasterii | Demamici.ro

Alisa Tepikina, din Sverdlovsk, Rusia avea doar 22 de ani si toata viata inainte. Femeia era insarcinata si a mers la spital sa nasca, in luna martie a acestui an. Ziua care trebuia sa fie cea mai frumoasa din viata sa s-a transformat intr-o tragedie rasunatoare.

Tanara a murit dupa nastere dupa ce doctorul, in incercarea de a-i scoate placenta, i-a smuls si organele interne. Alisa a apucat sa-si vada fetita imediat dupa nastere. I-a zambit si s-a stins cu imaginea ei in minte, tipand, urland din toate puterile in momentul in care medicul a facut procedura care i-a adus moartea.

Alisa Tepikina a murit in luna martie, insa abia acum mama fetei a decis sa faca public cazul pentru a pune presiune pe justitia rusa.

Ancheta este in desfasurare, iar medicii implicati in moartea tinerei de 22 de ani risca ani de inchisoare, noteaza The Sun. Svetlana Malyukova, in varsta de 42 de ani, a declarat: „Speram ca vom reusi sa le demonstram vina si ca li se va da pedeapsa pe care o merita”.

In ziua fatala, moasa a chemat de urgenta medicul obstetrician, o femeie in varsta de 27 de ani, spunandu-i ca nu reuseste sa scoata placenta. Specialistul a tras violent de cordonul ombilical, potrivit spuselor parintilor.

„Fiica mea suferea si tipa de durere, dar medicul nu a bagat-o in seama”, a marturisit Dmitry Malyukov, tatal victimei, care a adaugat si ca Alisa a tipat atat de tare incat „s-a auzit in tot spitalul”.

La scurt timp dupa ce obstetricianul i-a smuls placenta, tanara a suferit o hemoragie foarte puternica si a intrat in coma. Medicii au vrut sa o transfere pe femeie catre o alta unitate medicala, insa Alisa era prea slabita pentru a face fata transportului.

A urmat o operatie in incercarea de a-i salva viata, insa tanara de 22 de ani a facut stop cardiac si a murit.

Elena Barannikova, directorul spitalului Nizhneserginskaya, a declarat ca doctorii nu au nicio vina si ca „uterul s-a inversat in mod spontan”. A adaugat: „Se intampla rar, dar se intampla”.

In urma autopsiei s-a stabilit cauza mortii: soc sever cauzat de durere. In urma analizei cazului, un medic obstetrician cu experienta a confirmat faptul ca placenta a fost smulsa intr-un mod agresiv.

In cazul tinerei, care avea uter retrovers, placenta trebuia scoasa sub anestezie sau printr-o interventie chirurgicala, nicidecum in modul barbar in care a facut-o medicul de 27 de ani.

La scurt timp dupa nastere, sotul victimei Nikolay Tepikin, in varsta de 22 de ani, a fost transportat impreuna cu bebelusul la un alt spital, intrucat fetita suferise rani minore la nivelul gatului in timpul nasterii. Cand s-a intors sa-si vada sotia a gasit-o inerta pe patul de spital. „Ochii ii erau inchisi, iar falcile inclestate”. Alisa murise.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni