O femeie din Brazilia a născut un bebeluș de 7,3 kilograme. Mama mai are acasă alți cinci copii | Demamici.ro

O femeie din Brazilia a născut un bebeluș gigant. Un bebeluș de 7,3 kilograme a venit pe lume în Brazilia în urmă cu câteva zile (ianuarie 2023). Nou-născutul gigant a doborât un record în statul brazilian în care s-a născut. Mama lui, Claudiane Santos dos Santos, în vârstă de 27 de ani, mai are acasă alți 5 copii.

O femeie din Brazilia a născut un bebeluș de 7,3 kilograme. Nou-născutul gigant a venit pe lume miercuri, în Parintins, Brazilia. Mama are un istoric de copii născuți cu o greutate mai mare decât cea obișnuită.

O femeie din Brazilia a născut un bebeluș gigant

Născut de 7,3 kilograme, Angerson dos Santos este cel mai mare copil din rețeaua de sănătate a statului brazilian Amazonas, potrivit Departamentului de Stat pentru Sănătate, relatează Daily Mail.

În afară de Angerson, Claudiane este mama a încă 5 copii. De asemenea, unul dintre ei s-a născut cu 4 kg, greutate care e deja considerată mare pentru un nou-născut.

Tânăra mamă a recunoscut că a fost surprinsă de greutatea fiului ei și a mărturisit că se aștepa să aibă în jur de 4 kilograme, la fel ca fratele său.

O femeie din Brazilia a născut un bebeluș gigant. „Nu mă așteptam la această surpriză. Am crezut că va fi de 4 kilograme, dar a ajuns la 7 kilograme. Vreau să mulțumesc personalului de la Spitalul Padre Colombo, care îmi dă putere și mă tratează foarte bine, de când am intrat aici, dacă nu ar fi fost ei, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine”, a mărturisit brazilianca.

„Suntem doar fericiți, mulțumiți și recunoscători că totul merge bine în acest caz, în această situație de risc, o situație rară care a ajuns să ne surprindă și pe noi, pentru că ne imaginam un bebeluș cântărind în jur de șase kilograme, la ecografie, dar chiar a depășit acea așteptare”, a spus şi medicul obstetrician Artemisia Pessoa.

Contrar așteptărilor, având în vedere că este un bebeluș supraponderal, Angerson are o stare de sănătate stabilă și este considerat un nou-născut sănătos.

Care sunt cauzele macrosomiei fetale?

Greutatea pe care bebelușul o are la naștere reprezintă un indice important al stării sale de sănătate. Media greutății nou-născuților este în jur de 3,4 kg. Copiii care au la naștere peste 4,5 kg sunt considerați macrosomici și sunt destul de rari.

În Anglia rata nou-născuților care depășesc 4,5 kg la naștere este de 1,7%. Se crede că macrosomia se datorează geneticii, însă există și alți factori care contribuie la o greutate mare la naștere.

Printre aceștia se numără: obezitatea, diabetul gestațional, depășirea termenului nașterii cu peste 2 săptămâni, faptul că mama ia în greutate mult prea multe kilograme în timpul sarcinii.

Vezi și: A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

Vezi si: O mama de 28 de ani a nascut natural un baietel de 5,75 kg, fara epidurala | Demamici.ro

Vezi si: O mama a nascut un bebelus de 6100 grame: „Toata lumea din sala de nasteri se minuna!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână