Sănătatea copilului (dosarul bolilor)

Mușcături de păianjen la copii! Când trebuie să mergeți de urgență la medic | Demamici.ro

Mușcături de păianjen la copii. De obicei, veninul lor (ca o otravă) nu este suficient de puternic pentru a răni oamenii. Deci, mușcăturile de păianjen trec de obicei neobservate sau pot arăta ca orice altă mușcătură de insecte.

Câteva tipuri de păianjeni pot cauza probleme oamenilor atunci când mușcă. Păianjenii de care trebuie să îți ferești copilul sunt:

Păianjeni maronii

Acest păianjen maro oval mic are picioare lungi și slabe, cu un corp care are aproximativ 10 mm lungime. Are o formă de vioară întunecată deasupra capului. Se ascund în locuri întunecate și liniștite, cum ar fi poduri sau garaje, sub verandă și în grămezi de lemne.

Semne ale unei mușcături: o mușcătură de păianjen maro, de obicei, nu va răni la început, așa că o persoană ar putea să nu știe că a fost mușcată. Dar unele mușcături provoacă umflare, modificări ale culorii pielii și o veziculă, care mai târziu poate deveni o rănă mare deschisă. Rareori, alte simptome generale, cum ar fi frisoane, febră, greață și dureri corporale pot urma o mușcătură.

Păianjeni văduva neagră

Acest mic păianjen negru strălucitor, cu picioare lungi și slabe, are aproximativ 10 mm lungime, cu o formă de clepsidră portocaliu-roșu sau galben pe burtă. Se găsesc peste tot în lume și trăiesc în locuri umede și întunecate, cum ar fi grămezi de lemne, cioturi de copaci, grămezi de gunoi, magazii de depozitare, grădini de fructe și legume, ziduri de piatră și sub pietre.

Semne ale unei mușcături: o mușcătură de păianjen văduvă neagră ar putea să nu doară sau să se simtă ca o mică înțepătură. O oră sau două mai târziu, zona mușcăturii se poate umfla, iar crampele dureroase se pot răspândi în restul corpului, în special în brațe, picioare, spate și stomac. O mușcătură poate duce, de asemenea, la slăbiciune, frisoane, greață, vărsături, transpirație și dureri de cap, conform kidshealth.org.

Mușcături de păianjen la copii. Iată cum să gestionați o mușcătură de păianjen:

– Spălați cu atenție zona mușcăturii cu apă și săpun.
– Aplicați comprese reci sau un pachet de gheață pe mușcătură.
– Păstrați zona mușcăturii ridicată și nemișcată pentru a preveni răspândirea veninului.
– Puteți lua analgezice pentru durere.
– Pentru a vă proteja împotriva infecțiilor, aplicați un unguent cu antibiotic și spălați mâinile copilului dumneavoastră (doar la recomandarea medicului).

Încearcă să prinzi paianjenul care ți-a muscat copilul, pentru a putea fi identificat. Îl poți ucide mai întâi – doar asigură-te că nu îl strângi atât de mult încât nimeni să nu poată spune ce tip este.

Dacă credeți că copilul dumneavoastră are o mușcătură de păianjen văduvă neagră:

– Mergeți la camera de urgență. Chiar și fără simptome, copilul dumneavoastră ar trebui să primească imediat asistență medicală.
– Medicii tratează mușcăturile de păianjen cu medicamente pentru a atenua simptomele. De exemplu, persoanele cu mușcături de păianjen văduva neagră ar putea avea nevoie de medicamente care reduc durerea și relaxează mușchii. – Medicii ar putea administra antivenin persoanelor cu probleme medicale de bază sau a căror stare de sănătate nu se îmbunătățește cu alte medicamente. O mușcătură de păianjen maro poate fi tratată cu antibiotice dacă mușcătura se infectează. Dacă pielea din jurul mușcăturii este foarte deteriorată, o persoană ar putea avea nevoie de o intervenție chirurgicală, scrie kidshealth.org.

Mușcături de păianjen la copii. Cum putem preveni mușcăturile de păianjen?

Cel mai bun mod de a preveni mușcătura de păianjen este să fii atent în zone precum grămezi de pietre sau lemn, cutii rar deschise sau colțuri din spatele mobilierului. Oricine lucrează într-o zonă cu grămezi de bușteni sau frunze ar trebui să poarte mănuși.

Scuturați păturile și îmbrăcămintea care au fost depozitate în pod sau subsol, sau cele care sunt într-un dulap, dar nu au fost folosite de mult timp.

Verificați în spatele mobilierului înainte de a curăța sau de a lăsa copiii să se joace acolo. Dacă păstrați pantofii într-un garaj, subsol sau toaletă, scuturați-i înainte de a-i purta.

Vezi și: Înțepăturile de albine, viespe și furnici la copii! Când trebuie să mergeți la doctor | Demamici

Vezi și: Mușcături și înțepături de insecte la copii. Care este diferența dintre ele și când trebuie să mergeți la doctor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni