Știri externe

Un băiețel de 5 ani a murit pe loc după ce a băut apă rece pe caniculă. Ce spun medicii | Demamici.ro

Un băiețel a murit după ce a băut apă rece. Canicula a venit însoţită de veşti tragice pentru o familie îndoliată. Moartea micuţului Samir, în vârstă de doar 5 ani, i-a îndurerat fără margini pe părinţii care-şi mai văd acum fiul doar în fotografii.

Mai ales că nenorocirea s-a abătut asupra lor pe neaşteptate, fără ca vreun semn nefast de boală să o prevestească. Încins de temperaturile caniculare de peste 40 de grade Celsius, copilul a vrut să-şi stingă setea cu apă rece ca gheaţa. Gestul i-a fost, însă, fatal. Băieţelul s-a prăbuşit pe stradă, acolo unde cu doar câteva clipe în urmă se juca împreună cu prietenii săi.

Un băiețel a murit după ce a băut apă rece. Medic: apa rece pe caniculă poate provoca oprirea inimii

Ziua fatidică începuse ca oricare alta pentru Samir Mohamed, care ieşise la plimbare cu bicicleta, alături de mai mulţi copii din vecini. Se jucau cu toţii în oraşul egiptean Tanta, situat între Cairo şi Alexandria, când micuţul de 5 ani s-a oprit să bea o gură de apă. S-a prăbuşit imediat la pământ, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Copilul a decedat în drum spre spital. Care este, totuşi, motivul morţii misterioase? Doctorii spun că de vină ar fi probleme legate de circulaţia sângelui.

Cardiologul Alaa el-Ghamrawy avertizează că apa rece, consumată la temperaturi mult prea scăzute, poate avea efecte catastrofale asupra inimii şi sistemului circulator, relatează Mirror.

„Când consumăm apă rece brusc, mai ales după ce am făcut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controlează în mare măsură funcţii importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Poate provoca aritmie cardiacă şi chiar oprirea inimii. Astfel, pune în pericol viaţa oamenilor”, a explicat medicul, potrivit presei locale. Alaa el-Ghamrawy a mai precizat că apa rece poate cauza şi dureri în gât, stimulând de asemenea şi infecţiile bacteriene şi virale.

Iată ce se întâmplă în organismul nostru dacă bem rece pe caniculă!

Dacă în zilele caniculare alegem să ne răcorim cu băuturi reci că gheață trebuie să fim conștienți de efectele pe care le pot avea asupra organismului. Prin consumarea băuturilor reci, organismul este supus unui efort suplimentar de a aduce băutură respectivă la temperatura internă. Nu bea apă rece pe caniculă! Acest proces nu face decât să aibă ca ultim rezultat chiar încălzirea organismului.

Nu bea apă rece pe caniculă! Avertismentul medicilor

Un băiețel a murit după ce a băut apă rece. Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cât mai reci când este caniculă, adevărul este că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea că nici recomandarea de a consumă băuturi fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați . Doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură. Deci, aportul, de lichide este foarte important, ideal să fie la temperatura ambientală. Dacă bei lichide foarte reci, acestea vor declanșa un val de călduri, nu te răcoresc, conform csid.ro.

APA RECE afectează sistemul digestiv!

Iată ce cred medicii despre acest obicei cu care este familiarizat fiecare dintre noi. Pe timp de caniculă, consumul de apă foarte rece poate provoca simptome precum: crampe, diareea, greață, dureri puternice în piept, senzație de leșin. De asemenea, apa foarte rece consumată în zilele de caniculă poate declanșa deshidratare și epuizare termică. Acest lucru poate duce chiar la accident vascular cerebral. Nu bea apă rece pe caniculă!

Vezi și: Copilul nu face „roșu în gât” de la înghețată sau băuturi reci. Care sunt adevăratele cauze | Demamici.ro

Vezi și: Hidratarea bebelușului. Câtă apă ar trebui să bea copilul meu? | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni