Știri interne

Medicul ginecolog Florian Robe, suspect în cazul „Abatorul de copii”. Cadrul medical este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară VIDEO | Demamici.ro

Medicul ginecolog Florian Robe, suspect în cazul „Abatorul de copii”. Cadrul medical este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară. Medicul ginecolog Florian Robe a fost audiat astăzi ca suspect după ce la adresa lui s-au adus mai multe acuzații de malpraxis.

Avocatul Adrian Cuculis a oferit astăzi primele declarații despre ce s-a întâmplat în timpul audierilor cu renumitul medic de la Maternitatea Polizu din Capitală.
Medicul Florian Robe este acuzat de moartea mai multor bebeluși născuți prematur cu șanse mici de supraviețuire, pe care îi declara decedați la naștere, pentru a nu ocupa locurile de la incubatoare.
Cazul în care este anchetat este cel al unui copil supraviețuitor, deși medicul îi semnase și certificatul de deces.

Avocatul Adrian Cuculis: „Medicul nu i-a dat nicio șansă la viață. S-a referit la ea ca la un avort”

În urmă cu 3 ani, o mamă a născut prematur, la nici 7 luni de sarcină, asistată fiind de medicul Florian Robe.
Fetița cântărea un kilogram la momentul nașterii, iar medicul a decis să-i semneze certificatul de deces, în ciuda faptului că bebelușul încă trăia.

„Unul din cele mai urâte cazuri. Acest copil are 3 ani și ceva. Pe tot parcursul audierilor medicul i-a zis „produs de concepție”, nu copil. Copilul aleargă și se bucură de familia ei. O fetiță. Medicul nu i-a dat nici un drept la viață. S-a referit la el ca la un avort. A zis că nici a doua oară nu și-a dat seama că acel copil este în viață.”, a precizat avocatul Adrian Cuculis, după audierea medicului Florian Robe.

Medicul ginecolog Florian Robe, suspect în cazul „Abatorul de copii”

Una dintre asistente a reușit să o salveze pe fetiță, însă din cauza condițiilor greu de imaginat în care a stat până să fie salvată, copila acum în vârstă de 3 ani se confruntă cu grave probleme de sănătate.

„Această naștere a avut loc într-o debara și el a fost declarat că fiind născut viu la vreo 36 de ore distanță. Așteptăm expertiza INML să se stabilească ce sechele are copilul în momentul de faţă. A spus în fața procurorilor că a fost anunțat de asistentă că trăiește și a zis că el a considerat că nu trăiește.

Nașa copilului este chiar asistentă care a asistat și care a făcut și filmarea respectivă. Și ulterior, din cauza remușcărilor, a predat filmarea.”

„Mama a stat 24 de ore cu știința că acel copil murise. I-a spus apoi că e o minune. Fetița are niște sechele. Asistentă care a filmat totul și care știa ce s-a întâmplat era dintr-o dată nașa copilului. 3 ani de zile s-a ținut sub tăcere. Părinții au aflat târziu.

A fost întrebat ce s-a întâmplat cu acea foaie prin care mama trebuia să-și trimită copilul la incinerare. A fost îndrumată să fie incinerat. A spus că nu știe nimic despre ele, că nu el se ocupă de procedură.

Nu a fost capabil să spună ce protocol a făcut cu privire la resuscitare copil. El considerând că e avort nu a făcut nimic.

Sperăm că după ce o să iasă expertiza INML să-i interzică să mai profeseze. El este suspect. A depus acel protocol prin care spunea că ei ar considera că este un avort. El spune că nu a auzit copilul plângând și a considerat că e mort.”, a mai declarat avocatul, potrivit antena3.ro.

În urma acuzațiilor din spațiul public la adresa medicului Florian Robe, de la Maternitatea Polizu, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, cu privire la acuzațiile de malpraxis în privinţa comportamentului faţă de copiii născuţi prematur.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se fac verificări la Spitalul Polizu

„Inspecția Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul Sănătății, cât și de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum 3 ani, din 2019. Este o anchetă penală în curs, nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete.

Inspecția Sanitară nu face anchete. Evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condițiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătății. Nu putem să verificăm decât situația actuală, nu ce a fost acum 3 ani”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Ramona Păuleanu și-a botezat unul dintre gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni: „Nașul i-a pus și numele Lazăr, pentru că realmente a înviat din morți” | Demamici.ro

Vezi și: Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia după ce-a născut prematur gemenii, iar băiețelul a necesitat aproape 9 luni de spitalizare. Prezentatoarea PRO TV cere daune de 1 milion de euro | Demamici.ro

Vezi și: Ramona Păuleanu și-a adus băiețelul acasă, după 8 luni de spitalizare. Prima imagine emoționantă cu gemenii împreună | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână