Mămici și tătici celebri

Medicii nemți, uimiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu: „Am văzut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer” VIDEO | Demamici.ro

Medicii nemți, uimiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu. Mădălin Ionescu este tată a trei copii: Ștefania și Filip, cei doi copii mari din fosta căsnicie și micuța Petra, mezina familiei, rodul iubirii dintre el și Cristina Șișcanu.

După divorțul de fosta parteneră, cei doi copii mari au au rămas în grija prezentatorului TV. Filip, fiul lui în vârstă de 19 ani, suferă de hemipareză, nu reușește să vorbească și are multe probleme cognitive ce au necesitat ajutor de specialitate.

Deși s-a născut perfect sănătos, un episod de varicelă al surioarei sale mai mari, avea să-i schimbe destinul la vârsta de două luni.

„A făcut varicelă de la sora lui. El a făcut o formă foarte dură de varicelă. Țin minte că nu avea pe limbă nici măcar un loc liber fără bube.

Acest virus i-a prăjit niște circuite neuronale. Centrii vorbirii sunt foarte afectați, de aceea Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. Și poate nici limba lui nu are o conformație foarte ok.

Abia în jurul vârstei de 8-9 luni am realizat că sunt niște probleme, pentru că încă nu mergea. L-am dus la profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală.

În România nu existau vaccinuri, nu se făceau atunci împotriva varicelei.

Dacă se făcea atunci vaccin, nu mai făcea Ștefania, așa că poate soarta lui Filip ar fi fost alta.

Mi-a zis că toată viața vor fi niște probleme.”, a povestit el la emisiunea „În Oglindă”, de la Kanal D2.

Medicii nemți, uimiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu. Filip, un caz rar de anomalie la nivelul creierului: „Dacă aveți noroc, într-o zi el va fi o minune de om”

Mădălin Ionescu nu s-a dat bătut și a continuat să caute soluții pentru fiul său, astfel încât să aibă o viață cât mai aproape de normalitate. Un medic din Germania avea să-i spună un detaliu cu adevărat uluitor, despre cât de special este fiul său, în ciuda faptului că nu putea duce o viață normală.

„M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania.

Nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: „Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare. Dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el. Sfatul meu e să vă mutați din România, pentru că în țara noastră nu sunt condiții necesare pentru ca un copil cu dizabilități precum cele din spectrul lui să-și revină.

El nu este autist, deși are elemente specifice autismului”, a mai declarat Mădălin Ionescu.

Mădălin Ionescu: „Are o imaginaţie incredibilă! A ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească”

Mădălin Ionescu are în prezent o frumoasă familie alături de Cristina Șișcanu, cea care i-a fost ca o mamă lui Filip în toți acești ani.

Prezentatorul Tv nu s-a ferit niciodată să vorbească despre condiția fiului său și a prețuit fiecare moment petrecut alături de el, fiecare evoluție și realizare a sa.
Dincolo de afecțiunea lui, Filip este un băiat creativ, care s-a dezvoltat în alte moduri, care să-i compenseze dizabilitățile lingvistice și cele cognitive.

„În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi. Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat. Este extrem de creativ!

Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru că exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”, declara Mădălin Ionescu în urmă cu ceva timp.

Vezi și: Varicela („vărsatul de vânt”): simptome, cauze, tratament. Soluții pentru atenuarea mâncărimilor și reducerea riscului de apariție a cicatricilor (P) | Demamici.ro

Vezi și: Ce trebuie sa stii despre cele mai frecvente boli ale copilariei: rujeola, varsat de vant, tuse magareasca si alte boli transmisibile | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni