Știri interne

Două surori olimpice, studente la Medicină, vând legume la tarabă ca să mai câștige un ban | Demamici.ro

Două surori olimpice, studente la Medicină, vând legume la tarabă ca să mai câștige un ban. Povestea celor două surori din Gherăseni, județul Buzău, care își ajută familia la final de săptămână și stau la vânzare la piață, a reușit să impresioneze mulți români. Diana Necula este o fată simplă, care a crescut la țară, dar care a avut dintotdeauna ambiții foarte mari.

A crescut într-o familie în care respectul pentru muncă, alături de educație, au fost mereu valorizate, iar acest lucru a inspirat-o în viață, prin alegerile pe care le-a făcut. Același lucru se poate spune și despre sora ei mai mare, Adriana, studentă și ea la Facultatea de Medicină, în anul 5, specializarea „Cardiologie”.

Mama fetelor este învățătoare și directoare a școlii din Gherăseni, de unde provine familia Necula.

Două surori olimpice, studente la Medicină, vând legume la tarabă ca să mai câștige un ban

Într-o perioadă în care devotamentul pentru studiu, simplitatea, modestia, dorința de muncă au ajuns calități tot mai rar întâlnite în rândul noilor generații, surorile Diana și Adriana reușesc să atragă simpatia clienților care trec pragul pieței și ajung și la taraba lor.

Diana este studentă în primul an la Medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Fiind multiplă medaliată la olimpiadele naționale de biologie, acest lucru i-a permis admiterea la orice Universitatea din țară, iar ea a ales-o pe cea din București.

În timpul săptămânii, își împarte programul între cursuri, orele petrecute la bibliotecă, pregătirea proiectelor alături de colegi, iar în weekend revine acasă, la Buzău, acolo unde vinde legume la piața centrală.

Își ajută sora, dar și mama, și nu se rușinează deloc cu această muncă, o activitate care le mai aduce un ban în casă.

Inclusiv în vacanța de vară, tânăra studentă se trezea dimineața devreme și venea la tarabă să vândă legume.

„Am venit de mică, îmi făcuseră și loc să dorm în tarabă”, povestește ea, într-un reportaj pentru ProTV.

De altfel, activitatea părinților ei de la tarabă a ajutat-o să învețe mai ușor matematica.

„Așa am învățat tabla înmulțirii cu 8”

Chiar dacă mama fetelor este cadru didactic și director la școala din Gherăseni, nu a vrut să-și țină fetele departe de activitățile agricole, din care familia reușea să mai adune un ban în plus.
Cele două surori au avut parte de mici și de o educație financiară bine pusă la punct, iar cel mai bun exemplu le-a fost comerțul din piață.

Prin interacțiunea cu oamenii, prin negoț și răbdarea de a sta cu orele pentru a vinde marfa expusă, prin respect pentru muncă și pentru efortul de a fi în picioare, fetele învățau valoarea banului, dar și de ce e importantă în viață aritmetica.

„Așa am învățat tabla înmulțirii cu 8, tata punea prețul 80 de bani… ”, își aduce aminte Diana.

Tatăl celor două surori este pădurar de meserie și deține mai multe sere și producții agricole în ograda lor de acasă. Este mândru foc de fetele lui și crede că vor ieși de pe băncile școlii niște medici excepționali, care nu vor lua șpagă. „A venit natural, sunt ferm convins că nu vor lua șpagă, vor fi medici foarte buni”, au mai spus părinții fetelor.

Vezi și: Abandonat la nastere, crescut in orfelinat. Valentin are 37 de ani, a absolvit Medicina si vrea sa devina anestezist | Demamici.ro

Vezi și: Ionuț a fost abandonat de mamă în spital, după ce medicii l-au diagnosticat greșit cu HIV. La 18 ani a aflat că e perfect sănătos și a devenit salvatorul copiilor defavorizați | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

13 ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni