Marturia impresionanta a unui medic italian: „Vezi pacienti care mor singuri si te roaga sa-i ajuti sa-si ia la revedere de la cei dragi!” | Demamici.ro

Marturia impresionanta a unui medic italian: „Vezi pacienti care mor singuri”. Cadrele medicale, oamenii care sunt in prima linie in lupta cu noul coronavirus, asista la niste scene greu de imaginat.

Oamenii bolnavi, internati in sectiile de Terapie Intensiva, simt cand li se apropie sfarsitul. Pacientii cu COVID-19 nu intra in narcolepsie, sunt lucizi pana in ultimele momente. Moartea survine lent. Ei raman fara aer treptat, ca si cum s-ar ineca.

Un cadru medical ATI, de la spitalul „San Carlo Borromeo” din Milano a descris clipele grele prin care trec medicii care sunt alaturi de pacientii aflati in stare grava.

„Știţi ce e cel mai dramatic? Să vezi pacienții murind singuri şi să-i auzi cum te roagă să-i ajuţi să-şi ia la revedere de la copiii și de la nepoții lor”, a declarat Francesca Cortellaro pentru Il Giornale.

Vezi si: Operata de medici fara echipament special de protectie. Declaratiile unui medic | Demamici.ro

Pacientul diagnosticat cu COVID-19 intra in camera de urgente a spitalului singur si singur ramane pe toata perioada spitalizarii. In cazurile grave, oamenii mor tot singuri, fara a-si putea lua ramas-bun de la cei dragi. In ultimele clipe, cand simt ca li se apropie sfarsitul, multi pacienti ii roaga pe medici sa-i sune video pe cei dragi, sa le poata spune cateva cuvinte de adio. Francesca Cortellaro a numit aceasta lista din telefonul sau: „lista de adio”.

Marturia impresionanta a unui medic italian: „Vezi pacienti care mor singuri”

„Ultimul a fost aseară. Era o bunică, voia să-şi vadă nepoata. Am scos telefonul şi i-am sunat pe video. Şi-au luat rămas bun şi puţin după asta, ea s-a stins. Am acum o listă lungă de apeluri video în telefon. O numesc lista de adio,” a adaugat cadrul medical, potrivit sursei citate.

Vezi si: Copilul de 1 an cu coronavirus, transferat la Iasi. Mama, testata negativ, ii este alaturi | Demamici.ro

In unele momente pana si oamenii din linia intai se simt depasiti de situatie. Simt ca valul imbolnavirilor i-a izbit din plin si ca nu reusesc sa se ridice ca un alt val si mai mare si mai puternic ii loveste din plin.

La spitalul din Milano, Francesca si echipa ei lupta cu toate resursele pentru a face fata numarului imens de cazuri. In Italia se afla cel mai mare focar de infectii cu COVID-19 din intreaga Europa. 24747 de oameni sunt infectati cu Coronavirus in Italia. Pana la aceasta ora s-au inregistrat 1809 decese.

In Romania, numarul imbolnavirilor este in crestere. MAI a emis o informare prin care a anuntat 158 de persoane infectate cu COVID-19.

Vezi si: Tine copiii in casa, chiar daca vremea „te cheama” afara! Parcurile dintre blocuri – zone cu mare potential de incarcare virala | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni