Ministrul Educatiei Monica Anisie: „pana dupa Paste scolile sunt inchise!” | Demamici.ro

Ministrul Educatiei Monica Anisie: „pana dupa Paste scolile sunt inchise!” Monica Anisie a declarat pentru hotnews.ro ca scolile vor ramane inchise in perioada de stare de urgenta. Ministrul Educatiei a mentionat ca unitatile de invatamant vor ramane inchise pana dupa Paste.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru Hotnews.

Ministrul Educatiei Monica Anisie: „pana dupa Paste scolile sunt inchise!”

Potrivit legii, starea de urgenta se poate institui pentru o perioada de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii cu incuviintarea Parlamentului. Seful statului, Klaus Iohannis, a anuntat ca Romania va intra in stare de urgenta luni, 16.03.2020.

Structura anului scolar 2019-2020 prevede ca vacanta de primavara incepe pe data de 04.04.2020, sambata, si se incheie pe 21.04.2020. Asadar, potrivit anuntului facut de ministrul Educatiei, scoala ar trebui sa inceapa pe data de 22.04.2020.

Vezi si: Copilul de 1 an cu coronavirus, transferat la Iasi. Mama, testata negativ, ii este alaturi | Demamici.ro

Decizia de inchidere a scolilor a fost anuntata luni, 09.03, de Ludovic Orban:

Luni 09.03.2020 s-a luat decizia inchiderii unitatilor publica de invatamant prescolar (gradinite), primar, gimnazial, liceal, postliceal si profesional, incepand din data de 11.03.2020.

Declarațiile lui Ludovic Orban: „Încercăm zi de zi să luăm cele mai bune măsuri pentru a face față oricărie situații. Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, între 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Este o măsură cu caracter preventiv.

Primul argument este o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane din zone cu o largă răspândirii a virusului. Este vorba despre opt zile de curs. Grija este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare.”

Legea „zile libere pentru parinti”, promulgata de Klaus Iohannis pe 14.03.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a semnat sambata, 14.03.2020, decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea de zile libere platite unuia dintre parinti in cazul in care scolile se inchid din cauza unor „situatii extreme”. Toate detaliile despre lege, AICI!

Vezi si: Legea „zile libere pentru parinti”, promulgata de Klaus Iohannis | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni