Marturia emotionanta a unei mame medic, implicata in lupta cu COVID-19: „M-a durut inima!” | Demamici.ro

Marturia emotionanta a unei mame medic: „M-a durut inima!” Viviana s-a intors la munca dupa concediul de crestere a copilului. Dupa doar 3 luni petrecute alaturi de baietelul ei, cadrul medical s-a intors in unitatea sanitara de care apartine pentru a lupta impotriva coronavirusului.

Si-a pus echipamentul de protectie, a primit instructiunile si a inceput sa-si faca meseria. Inainte de a fi cadru medical, Viviana este mama. A descoperit recent puterea si dragostea nemarginita pentru faptura pe care a adus-o pe lume.

Ca proaspata mamica, Viviana a inceput sa empatizeze si mai mult cu mamicile, iar cazul unei femei care se chinuia sa respire si plangea dupa fetita ei de 10 luni a rascolit-o profund.

Vezi si: Fetita de 2 luni, conectata la ventilator, dupa ce a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Marturia emotionanta a unei mame medic: „M-a durut inima!”

„Astazi a fost prima zi de munca dupa concediul de crestere a copilului si nimic nu avea sa ma pregateasca pentru caruselul de emotii pe care aveam sa le simt. Mi s-a dat o masca n95 sa o port toata ziua si mi s-a spus ca pot sa intru in saloanele pacientilor mei de 3 ori pe zi si ca ar trebui sa reduc la minimum utilizae PPE (n.r. – echipamente de protectie: halate, manusi, masca, protectie oculara).

Asta e aproape imposibil in sectia de Terapie Intensiva. Am fost norocoasa sa gasesc ultima pereche de ochelari de protectie pe care o voi folosi in urmatoarele saptamani.

Asa cum ma asteptam, toti pacientii mei sunt pozitivi pentru coronavirus. In orice caz, nimic nu m-a pregatit sa fiu nevoita sa ingrijesc o tanara mama care se chinuie sa respire si care plange dupa fetita de 10 luni pe care a lasat-o acasa. Femeia asta e singura, in suferinta si speriata. Ca mama, m-a durut inima si m-am gandit cum ar fi sa nu pot sa ma intorc la fiul meu acasa, sa il tin in brate in fiecare seara.

Sunt norocoasa ca am putut sa pompez lapte de doua ori astazi, insa mi-e frica sa-i dau laptele, mi-e frica sa-mi expun fiul de 3 luni virusului.

Lucrurile sunt infricosatoare acum, dar ce se va intampla intr-o saptamana cand nu vom mai avea echipamente, consumabile? Este o perioada infricosatoare pentru toata lumea.

Va rog sa va rugati pentru pacienti si pentru personalul din spitale care lupta zi si noapte cu acest virus. Ce e cel mai important e sa stati acasa si sa pastrazi o igiena foarte buna a mainilor. Acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa fim uniti si sa ne ajutam reciproc.”

Vezi si: Ce se intampla cu copiii daca ambii parinti sunt spitalizati din cauza COVID-19. „Protectia copilului” nu ia copiii nimanui | Demamici.ro

Vezi si: Baietel de 5 ani, diagnosticat cu COVID-19. Marturisirile mamei: „Ma intreba daca va muri!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni